Liga 1

De ce nu a intervenit VAR-ul la cea mai controversată fază din FCU Craiova - CSU Craiova » Explicațiile lui Cristi Balaj

FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 08 august 2022

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj și fost arbitru, a comentat cea mai fierbinte fază din această etapă: penalty-ul dictat de Istvan Kovacs pentru CSU Craiova, în meciul cu FCU Craiova, după hențul lui Bahassa, 1-0 pentru echipa lui Laszlo Balint.

  • Context: Kovacs a acordat eronat lovitură de la 11 metri în prelungirile primei părți, reluările TV arată că s-a păcălit! Hanca a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit pe Bahassa, aflat în zid, balonul ștergând fruntea jucătorului în albastru.
  • „Centralul” Kovacs, bine poziționat, a considerat că mingea l-ar fi lovit pe jucător în brațul ridicat și a indicat penalty, în ciuda protestelor. Arbitrul n-a mai revăzut faza la monitorul VAR.

Oficialul formației din Gruia e explicat motivul pentru care Istvan Kovacs nu a mers la marginea terenului pentru a revedea faza.

Balaj spune că arbitrii din camera VAR au mers pe mâna „centralului” și trebuiau să fie extrem de siguri că Istvan Kovacs a luat o decizie greșită pentru a-l chema la monitorul VAR.

Cristi Balaj explică de ce VAR-ul nu a intervenit la FCU Craiova - CSU Craiova

„Vassaras trebuie să vină și să lămurească aceste lucruri. Cel din cabina VAR a considerat că mingea șterge firul de pe brațul jucătorului. Sau nu a putut să depisteze precis că mingea nu a atins mâna. Astfel, nu ai cum să contrazici arbitrul.

Ei intervin când ceva e evident. Arbitrul a fluierat pentru că a văzut. Când arbitrul nu ia o decizie, pentru că are dubii și nu a văzut, iar VAR-ul are semne de întrebare, îl cheamă să revadă fază. Când arbitrul ia o decizie, înseamnă că a văzut

>

Putem să analizăm faza diferit. Dacă noi vedem reluări, e clar că există semne de întrebare. Nefiind ceva foarte clar, ca arbitru nu poți vedea. Dacă arbitrul era inspirat și lăsa jocul, cei din camera VAR îl chemau să revadă fază”, a spus Cristi Balaj la Pro Arena.

VIDEO Marcel Pușcaș, critici la adresa lui Istvan Kovacs: „Nu putea accepta că VAR-ul îl corectează de două ori!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.