Publicitate

Cum alegi modelul de botine în funcție de tipul siluetei

foto: www.freepik.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 08 august 2022

Botinele reprezintă unul dintre cele mai versatile tipuri de încălțăminte pentru damă deoarece pot fi asortate la ținute din multiple stiluri vestimentare. Există botine potrivite pentru sezonul toamnă-iarnă sau primăvară-vară, cât și diferite modele cu tocuri mici sau mari, cu vârful ascuțit sau rotund și multe altele. Află cum să alegi opțiunea ideală pentru tipul tău de siluetă. 

Cum alegi botinele potrivite în funcție de siluetă?

Dacă vrei să faci senzație atunci când mergi la o plimbare sau participi la un eveniment deosebit, este important ca încălțămintea pe care o porți să îți scoată în evidență trăsăturile naturale într-un mod armonios. De exemplu, botinele pentru damă de la Annacori.com sunt potrivite tuturor femeilor, indiferent de tipul de siluetă pe care-l au. Ține cont de recomandările noastre de mai jos pentru a face alegerea potrivită. 

1. Dacă ești scundă și suplă

Minionele vor arăta excelent atunci când poartă botine cu tocul înalt și subțire, dar și botine cu talpa groasă și tocul înalt și pătrat. În funcție de ocazia pentru care te pregătești, ambele tipuri de încălțări îți vor oferi câțiva centimetri în plus la înălțime. În plus, dacă vrei să creezi o continuitate în partea de jos a corpului, optează pentru botine cu vârful ascuțit. Acestea îți vor alungi frumos picioarele și îți vor oferi o alură elegantă. 

Botinele stil bocanc, cu talpa joasă sau modelele largi, care se întind prea mult spre gambă sunt de evitat în cazul tău. Acestea îți vor tăia și mai mult din înălțime, iar gleznele tale vor părea îngroșate și inestetice.  

2. Dacă ești înaltă și suplă

Dacă faci parte din această categorie, ai la dispoziție cea mai largă varietate de opțiuni potrivite pentru tine. Fie că alegi botine cu talpa joasă, cu toc mic și mai largi în jurul gleznei, fie că vrei să porți o ținută elegantă și adaugi o pereche de botine cu tocul înalt și subțire la outfitul pe care îl porți, ambele te vor avantaja la fel de tare! 

Singurul model pe care ar fi bine să îl eviți sunt botinele mult prea înalte sau cele cu vârful ascuțit, deoarece vor crea un efect de alungire a piciorului de care nu ai nevoie. Așadar, încearcă să nu exagerezi atunci când mergi la cumpărături și alege botine cu proporții echilibrate pentru silueta pe care o ai. 

3. Dacă ai o înălțime medie și ești voluptoasă

În general, femeile cu glezne mai groase vor fi dezavantajate de botinele foarte strânse în jurul gleznei. Acestea vor juca un rol negativ când vine vorba despre proporționarea corpului tău. În schimb, botinele casual, ușor lărguțe în partea de sus, se vor potrivi de minune în viața de zi cu zi.

Pentru evenimentele speciale la care participi, alege botine cu tocul mediu și gros. Acestea îți vor oferi atât stabilitate, cât și câțiva centimetri în plus la înălțime. Cu toate acestea, nu este indicat să exagerezi cu înălțimea tocului, deoarece picioarele tale vor părea mult prea subțiri în comparație cu silueta. 

Sperăm ca sfaturile pe care ți le-am oferit să îți fie de folos. Indiferent de tipul de siluetă pe care îl ai, alege încălțăminte comodă și realizată din materiale de calitate. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.