Stranieri

„Acțiuni de clasă” » Mihăilă i-a încântat pe italieni! Dar și o observație usturătoare: „Inconstanță în timpul partidei”

Valentin Mihăilă, Foto: Instagram

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 08 august 2022

Valentin Mihăilă (22 de ani) și Dennis Man (23 de ani), extremele române de la Parma, au câștigat în fața unei echipe de Serie A, 2-0 cu Salernitana în turul 1 al Cupei Italiei, primul marcând golul desprinderii. Printre multe cuvinte frumoase, Gazzetta di Parma a scris: „Dacă ar fi fost mai cinic, probabil nu ar fi jucat în Serie B”.

Cei mai mulți români au pierdut startul în Italia, fiind învinși în turul 1 al Cupei. Nu și Mihăilă și Man. Ei au câștigat cu Parma. Amândoi au fost titulari duminică seară, la 2-0 pe terenul Salernitanei, primul integralist, al doilea 58 de minute. 

„Ofensiva Parmei depinde de Valentin Mihăilă” 

Jurnaliștii italieni au dat toate titlurile pe Valentin. „Mihăilă a trecut pe turbo”, a titrat site-ul ParmaLive: „Există senzația că ofensiva din acest an depinde de el și de forma lui. Dacă a ratat o ocazie foarte mare în prima repriză, din cauza lipsei de luciditate, nu a mai irosit a doua șansă. A înscris într-o săptămână împotriva a două echipe din Serie A”.

7,5 a fost notalui Valentin Mihăilă în Tuttosport, 7 în Gazzetta, Corriere dello Sport și Gazzetta di Parma

Înaintea Salernitanei, la 1-0 în amicalul cu Lecce. În cazul lui Dennis, i s-a găsit o circumstanță atenuantă că a revenit de curând după o accidentare. A avut două situații clare de gol și nu a nimerit poarta. 

„Valentin Mihăilă, pase de vizionar” 

„Mihăilă, cel mai bun”, a notat site-ul Tuttomercatoweb, comentând: „De departe omul meciului. Pase de vizionar, acțiuni de clasă și punctul final al partidei”. Pentru Man, un aspect pozitiv: „Când a accelerat, a împuns apărarea granata”. Dar și un detaliu negativ: „Inconstanță în timpul partidei”. 

Dennis Man, Foto: Imago Images

„Mihăilă elimină Salernitana”, a lansat Gazzetta di Parma, care l-a și criticat, deși l-a considerat MVP: „Singura lui limită, și nu de astăzi, e că înscrie un gol la patru sau cinci ocazii”. Și o observație adevărată: „Dacă ar fi fost mai cinic, probabil nu ar fi jucat în Serie B”

6 a fost notaprimită de Dennis Man pe site-urile italiene ParmaLive și Tuttomercatoweb după 2-0 cu Salernitana

VIDEO. Rezumatul meciului Salernitana - Parma (0-2)

  • Golul lui Valentin Mihăilă poate fi văzut de la minutul 2:18

Citește mai multe știri despre stranieri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.