Stranieri

Florin Niță vorbește despre situația lui: „Sunt jucătorul Spartei. Aștept un semn” + Ce spune despre negocierile cu CFR Cluj

Florin Niță // foto: Imago

Articol de Vlad Nedelea  —  marţi, 09 august 2022

Florin Niță (35 de ani) a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre situația sa la Sparta Praga, despre negocierile cu CFR Cluj și despre planurile de viitor.

Tras pe linie moartă la formația cehă, spre nemulțumirea fanilor, care pe internet îl cer titular și care îi scandează numele la meciuri, Florin Niță așteaptă o decizie din partea conducerii și speră să revină cât mai repede între buturi.

Florin Niță: „Sunt jucătorul Spartei. Aștept un semn”

- Florin, ești portarul numărul 1 al naționalei. S-a discutat mult despre tine perioada asta, spune-mi ceva despre situația ta. Cum ești? Ce faci? 
- Așa este, s-a vorbit mult despre mine. Mulțumesc lui Dumnezeu sunt bine, sănătos, atât eu cât și familia. Din punct de vedere sportiv, mă cunoști. Mă pregătesc cât pot de bine la fiecare antrenament. Iar în viitorul apropiat sper și îmi doresc să joc.

- Aici voiam să ajung. O să încep cu Sparta, unde nu mai joci. Am urmărit niște imagini de la ultimul meci, toți îți strigau numele… 
- Vreau să le mulțumesc suporterilor pe această cale. Sunt minunați. Simt apreciere și susținere din partea lor.

- Toți te cer în echipă. Vedeam și pe Instagram mesajele. Ce se întâmplă? 
- Singurul semn pe care îl am deocamdată este că trebuie să mă pregătesc indiferent de condiții. Sunt jucătorul celor de la Sparta. Nu am plecat nicăieri. Aștept un semn, să se apeleze la serviciile mele.

- Te iubește toată țara. Nu o dată ai fost cel mai bun jucător în meciurile naționalei. Lași „urme” pe unde treci… 
- Tot ce fac, pentru mine sau pentru echipă, o fac cu inima și mă dedic 100%. Cred că lunea vede asta și apreciază. Probabil din acest motiv lumea mă admiră. 

- La 35 de ani pari într-o formă excelentă? Care-i secretul și crezi că treci de 40 de ani pe teren?
- Cu siguranță dacă o să fiu sănătos vreau să ating această bornă. Forma sportivă o capeți, iar apoi trebuie să o menții. Asta doar dacă ești serios în tot ceea ce faci pe teren.

- Trebuie să te întreb despre CFR, FCSB. Ce a fost adevărat? 
- Despre FCSB nu pot deschide subiectul pentru că nu a existat o negociere. Iar despre CFR, e adevărat. Am discutat, am negociat, le mulțumesc pentru că s-au gândit la mine și mi-au oferit acel contract. Dar eu cred că nu e momentul să mă întorc în tară acum. Mă simt într-o formă bună și vreau să continui afară.

- Zona arabă te tentează? 
- O ofertă bună te poate pune în dificultate de oriunde vine. Chiar din zona arabă sau din altă parte. Iar legat de națională, părerea mea e că poți juca oriunde, atâta timp cât o faci bine, poți fi soluție pentru echipa națională.

- Mă gândesc că poate de acolo pierzi naționala…
- Arabia Saudită sau Emiratele Arabe nu te scot din națională. Și avem exemple suficiente: Mitriță, Stanciu, Budescu, toți au jucat bine acolo, așa că au fost chemați la națională.

Ce crezi că se întâmplă cu noi. Si la echipele de club avem probleme, și la lot… 
- Lumea evoluează, la fel și fotbalul. Ca să ieșim din nou la lumină, depinde numai de noi. Trebuie să ne punem țeluri mai înalte și să ne gândim că trebuie să lăsăm ceva în urma noastră.

Nu m-am gândit niciodată la altceva în afară de a face treabă bună. Până la urmă când faci ceva cu pasiune, nu ai cum să îți furi singur căciula.

 - Florin Niță

VIDEO ECHIPA ETAPEI. Trei rapidiști au fost cei mai buni în runda 4. Surpriza vine de la Hermannstadt

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.