Liga Campionilor

Seară FANTASTICĂ pentru Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Champions League

Dinamo Kiev/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 09 august 2022

Dinamo Kiev a eliminat-o pe Sturm Graz, scor 2-1 după prelungiri (3-1 la general), și s-a calificat în play-off-ul Champions League.

După victoria cu 1-0 din tur, Dinamo a avut nevoie de prelungiri. La returul din Austria, Sturm Graz a avut 1-0 după 90 de minute. Echipa lui Lucescu a însă revenit fantastic, a marcat de două ori și s-a calificat în play-off-ul Ligii.

Acolo, echipa lui Mircea Lucescu va avea o misiune extrem de dificilă împotriva Benficăi Lisabona. Dacă trece de portughezi, va juca în grupele Champions League, iar în cazul eliminării va evolua în grupele Europa League

Dinamo Kiev, calificare în play-off-ul Champions League

Dinamo a început tare returul din Austria. Shaparenko a fost aproape de gol, dar șutul său de la marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă. Portarul lui Dinamo Kiev s-a evidențiat în minutul 20, când a scos un șut de sub bar[ al lui Hierlnder. Buschan nu a putut face nimic în minutul 27. 

Rasmus Hojlund a deschis scorul, cu un șut plasat la colțul lung. El primise o pasă fantastică de la Bras, care a găsit un culoar perfect.

Dinamo Kiev a fost extrem de aproape să tranșeze calificarea după 180 de minute de joc în cele două manșe. Garmash a fost aproape de 1-1 în minutul 90+2, dar mingea trimisă cu capul a lovit tranversala și meciul a intrat în prelungiri.

Kostiantyn Vivcharenko a adus însă liniștea în tabăra lui Mircea Lucescu. El a primit o pasă lobată în centrul careului, a preluat perfect și a finalizat fără emoții, la firul ierbii.

Tsygancov a tranșat calificarea cu 8 minute înainte de finalul prelungirilor, marcând pentru 2-1. Vedeta echipei lui Lucescu a interceptat bine în interiorul careului și a finalizat plasat. 

Scorul a rămas neschimbat până la finalul prelungirilor și Dinamo Kiev s-a calificat în play-off-ul Champions League.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.