Gimnastica

Rezultate mixte pentru România la CE de gimnastică artistică » Finală ratată pe echipe, dar punctaje bune pentru debutanta Ana Maria Bărbosu

Echipa României // foto: Facebook @ Federația Română de Gimnastică

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 august 2022

Rezultate mixte pentru România în prima zi a Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Munchen. Echipa a ratat calificarea în finală, dar Ana Maria Bărbosu (16 ani) s-a descurcat entuziasmant la individuale, unde s-a calificat în finală la două probe. 

Echipa României de gimnastică artistică a concurat joi după-amiaza în subdiviziunea a treia a concursului pe echipe de la Europenele din Germania.

Locul Ioanei Stănciulescu, care a acuzat dureri la genunchi, a fost luat de Silviana Sfiringu. Aceasta, alături de Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda și Antonia Duță s-au clasat pe locul 9 per total, cu un punctaj de 152.063.

Opt zecimi au lipsit echipei României pentru calificarea în finala programată sâmbătă (Spania a ocupat ultimul loc, 8, cu 152.864 puncte). Oricum, româncele au obținut biletele pentru Campionatele Mondiale programate în această toamnă, la Liverpool, 29 octombrie - 6 noiembrie.

Ana Maria Bărbosu, în două finale la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Munchen

Speranțele au venit de la Ana Maria Bărbosu, debutantă la Europene la nivel de senioare. 

Ea a obținut un punctaj total de 53.032 (12.733 la sărituri, 13.500 la paralele, 13.533 la bârnă și 13.266 la sol), cu care s-a clasat pe locul 7 în competiția individuală. Medaliile au fost cucerite de Asia D'Amato (Italia, 54.732), Alice Kinsella (Marea Britanie, 54.132) și Martina Maggio (Italia, 53.965).

Ana a avut cel mai bun punctaj la bârnă și al 7-lea cel mai bun la sol. Cu aceste rezultate s-a calificat în finalele individuale de duminică, 14 august, care vor începe la ora 15:30 în România.

În primul rând, a fost o competiție de echipă. Sunt fericită, pentru că avem o echipă frumoasă, dar am avut câteva probleme, câteva greșeli. 

Pe plan individual am încercat să mă concentrez la ce aveam de făcut. Consider că m-am descurcat bine, dar pot și mai mult. Sper să fiu mai bună în finale, sper chiar la medalii. 

Nu știu cum a părut, dar am avut emoții, le-am simțit. Dar am încercat să mă concentrez pe ceea ce aveam de făcut. Sper la o medalie, să fiu mai bună în finale.

- Ana Maria Bărbosu

Mai multe știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.