Opinii

Au dat motive să li se spună Steaua

Articol de Cristian Geambașu  —  vineri, 12 august 2022

Echipa lui Dică a jucat perfect în prima repriză și cinic în repriza a doua, interzicând aspirațiile slovacilor. 1-0, calificare și atmosferă electrică în tribune. Și nicio schimbare la pauză!!

Cei aproximativ 40.000 de oameni din tribunele Arenei Naționale sunt un posibil răspuns pentru cei care se întreabă de ce FCSB confiscă discuțiile din emisiunile de sport, știrile de pe siteuri, bârfa de pe rețelele sociale. 

Fotbalul jucat de FCSB împotriva Dunajskăi Streda este un răspuns ferm la întrebarea despre cum se joacă un meci de calificare. Indiferent de valoarea adversarului. Iar reprezentanta Slovaciei, deși nu este vreo mare echipă, a lovit în câteva rânduri prin Balogh, Szanto și Krstovici. Atât cât era nevoie ca echipa lui Dică să se trezească.

Proiecții celebre

Sigur că în fața unui adversar modest, dar care a arătat mai bine la retur decât la Streda, au fost momente în care Octavian Popescu a dat o pasă de gol ca Dobrin, Miculescu (până la accidentare) a părut un fel de Morata, iar Olaru proiecția peste ani a lui Tudorel Stoica. Aceasta este echipa care a strâns 3 puncte din 4 meciuri în campionat, suferind inclusiv cu Mioveni?

Disciplinați, lucizi

Nicolae Dică a pregătit atent meciul. A ales oamenii potriviți, i-a așezat corect, i-a spus fiecăruia ce trebuie să facă. Așa s-a prezentat FCSB, ca o echipă disciplinată, lucidă, permeabilă la fluxul de energie transmis de tribună. 

O echipă căreia i-au fost oferite suficiente grade de libertate de antrenor. Și, dacă jocul a mers ca uns în primele 45 de minute, ce să vezi? Au lipsit epurările de la pauză.

A sunat retragerea

Greu de spus dacă în repriza a doua a dictat prudența sau Dunajska și-a jucat mai bine cărțile. Să-l credităm pe Dică cu această retragere strategică, mai ales că după ieșirea lui Miculescu, călcat până i-a dat sângele la degetul mare al piciorului, și accidentarea lui Andrei Cordea (blestemul rupturilor musculare sau ceva probleme cu metoda Neubert?) forța ofensivă a scăzut. Oaidă și Șut sunt paznici destoinici, nu creatori de fotbal.

Sacadat, provocator

Rămân calificarea, golul superb pe traseul Octavian Popescu-Bogdan Rusu-Andrei Cordea și atmosfera electrică a zecilor de mii de suporteri care scandau sacadat și provocator „Steaua, Steaua!”, convinși că obiectul adorației lor este doar victima unei schimbări samavolnice a etichetei. Iar asta este o discuție mai complicată decât aceea despre originea Universului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.