Altele

Rezultate excelente în prima zi a CE de canotaj de la Munchen » Ce sportivi s-au calificat în finale

Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, componenții bărcii de 4 vâsle masculin Foto: Federatia română de canotaj

Articol de Luminița Paul  —  Friday, 12 August 2022

Start perfect pentru canotorii români la Campionatul European de la Munchen. Mai jos, rezultatele din prima zi a competiției.

 Campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat semifinala a doua de la dublu vâsle în 7:13.40, cu un avans de 10.32 secunde față de ocupanta locului 2, Italia. În cealaltă semifinală s-au impus olandezele Roos de Jong și Laila Youssifou, cele care au terminat pe primul loc în această probă în Cupa Mondială. Primele 3 bărci din fiecare cursă s-au calificat în finală.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au încheiat pe locul 1 prima semifinală de la dublu rame, în 6:58.85, ei preluând conducerea de la jumătatea întrecerii și mărind diferența față de adversari până la final. Au avut 6.49 secunde față de Serbia și 8.26 s de Lituania.

În proba masculină de 4 vâsle, Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Marian Enache au venit pe locul 2 în urma Poloniei, la 41 de sutimi de secundă, și s-au calificat în finala A.

Start perfect pentru canotorii români la CE de la Munchen

La 4 rame masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au trecut primii linia de sosire în a doua serie de recalificări, în 6:27.68. Ei au devansat cu 2.46 secunde barca Elveției și cu 7.64 s pe cea a Germaniei și vor evolua în finala de duminică.

În proba de 4 vâsle feminin, barca României – Emanuela Ciotău, Cristina Drugă, Iulia Bălăucă, Patricia Cireș - a încheiat pe locul 6, ultimul, întrecerea de recalificări, ratând avansarea în finala A. Tricolorele vor concura în finala B.

Programul zilei de sâmbătă: 

  • semifinalele masculine la dublu vâsle, cu Andrei Cornea și Cristian Cojocaru țintind un loc în ultimul act
  • finalele la dublu rame feminin - Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu,
  • dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan,
  • 4 rame feminin - Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș,
  • 4 rame masculin - Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Florin Lehaci,
  • dublu vâsle feminin - Ancuța Bodnar, Simona Radiș
  • 8 plus 1 masculin – Florin Arteni, Alexandru Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu Chelaru, Cristi Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboaie, Constantin Adam și Victoria Petreanu (cârmaci).

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.