Liga 1

Premieră în fotbalul românesc! FRF a făcut public dialogul Kovacs - camera VAR, la FCU Craiova - CS Universitatea Craiova: „Pare în cap?! Uite, uite! Penalty, confirmăm!”

Premieră în fotbalul românesc! FRF a făcut public dialogul Kovacs - camera VAR, la FCU Craiova - CS Universitatea Craiova: „Pare în cap?! Uite, uite! Penalty, confirmăm!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 august 2022

După atacul vehement al lui Adrian Mititelu la adresa lui Istvan Kovacs, după derby-ul dintre FCU Craiova  și CSU Craiova, 1-2, când „centralul” a dictat penalty pentru CSU la intervenția lui Bahassa, FRF a decis să facă publice imaginile vizionate în camera VAR și dialogul dintre arbitrul de centru și oficialii VAR.

Federația a dat un comunicat prin care vine în sprijinul lui Istvan Kovacs și a prezentat chiar și discuția pe care „centralul” din Carei a avut-o cu arbitrii din camera VAR, Cătălin Popa și Radu Ghinguleac.

FRF a făcut publice imaginile și dialogul din camera VAR

„Așa cum am precizat deja și așa cum se poate observa și din imagini, protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă. Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp și aflată într-o poziție nenaturală, iar arbitrul VAR i-a confirmat acestuia decizia revăzând imaginile din unghiurile de filmare disponibile. 

Pentru a dezminți acuzațiile domnului Mititelu, care a declarat că deține informații conform cărora arbitrul VAR i-a comunicat arbitrului de centru că mingea nu a fost atinsă cu mâna, iar arbitrul de centru ar fi ignorat intervenția VAR, am decis să facem publice imaginile și dialogul din camera VAR care fac lumină în acest caz”, a precizat președintele CCA, Kyros Vassaras.

Iată imaginile publicate de FRF, din camera VAR:

Camera VAR: Iau eu zidul. Iau eu grupul de jucători și dă-mi... 
Camera VAR: 16-le? 
Camera VAR: Așa? 
Camera VAR: Da, da. 
Camera VAR: Corner. 
Kovacs: Penalty! 
Camera VAR: A dat penalty? 
Camera VAR: Verifică! Întârzie puțin, sunt verificări (către Kovacs). Nu văd cu nicio cameră. E cu mâna pe sus... 
Kovacs (către jucător): Penalty check, don't worry! (Se verifică lovitura de la 11 metri, nu-ți face griji)
Camera VAR: A ridicat mâna, da, se vede, se vede. Pare în cap? Nu se vede din unghiul ăsta. Dă-i! Mai înapoi. Uite, uite! Confirmăm, confirmăm, confirmăm. Excelent, Cristi (n.r. unul dintre operatori). Bravo, frate! 
Camera VAR (către Kovacs): Ai dat avertisment? 
Kovacs: Am dat avertisment la #28. 
Camera VAR: 28, ăsta este, perfect.

>

Ce spunea Adrian Mititelu

Viciere de rezultat. Lucrurile se complică. Dețin informația că arbitrul VAR (n.r. - Cătălin Popa) i-a comunicat lui Kovacs faptul că Bahassa nu a lovit mingea cu mâna, prin urmare, nu a fost penalty! Deși a fost avertizat, Kovacs a ignorat complet!

- Adrian Mititelu, antrenor FCU Craiova

VIDEO Faza penalty-ului dictat de Istvan Kovacs la intervenția lui Bahassa

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.