Esențial în victoria Simonei asupra supertalentatei tinere Coco Gauff mi se pare inițiativa. Curajul cu care a lovit decisiv. A făcut mai multe winnere decât nărăvașa Gauff! E jocul care a dus-o cel mai sus în carieră.
Apoi, primul serviciu, cu procentaj mare de puncte câștigate în spatele lui. Cele șase duble greșeli au fost asumate. Simona nu a vrut să-i „arate” americancei serviciul 2, punctul ei vulnerabil, pe care putea fi taxată la retur – și a reușit.,
Dacă adăugăm și armele de bază, care au funcționat tot timpul, deplasarea rapidă și capacitatea de răspuns de pe fundul terenului la serii de lovituri agresive, rezultă biruința, în două seturi frumoase.
A contat și „respectul” lui Coco pentru Halep, în fața căreia pierduse de trei ori fără să ia vreun set – n-a avut destulă convingere să joace pe atac, chiar cu veniri la fileu, ca în primul set, s-a retras „fricoasă” în schimburi de pe fund, în care a comis o căruță de greșeli neforțate.
Și o bucurie personală: Simona a redus mult amplitudinea sunetelor scoase pe lovitură, având și perioade de tăcere completă – semn al nivelului înalt de concentrare. Soliditatea psihică i-a permis să „absoarbă” zvâcnirea lui Gauff, care, după ce a fost condusă cu 4-1, a reușit să egaleze la 5 și să ducă setul 2 în tie-break.
Pe drumul spre New York, jocul Simonei Halep e limpede în urcare. Dar, deocamdată, e mai bine să rămânem cu gândul la Toronto…
{{text}}