Conference League

Avem raportul observatorului UEFA! FCSB, aproape de o sancțiune drastică: suspendare și amendă 200.000 de euro!

Steagul galeriei FCSB, interpretat drept neo-nazist de UEFA, la meciul cu Dunajska Streda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 12 August 2022

Observatorul UEFA de la meciul cu Dunajska Streda, scor 1-0, a sesizat un steag ofensator al fanilor roș-albaștri și a cerut ca acesta să dispară din peluză. Consecințele ar putea fi dezastruoase pentru club!

Astfel, FCSB riscă suspendarea terenului și o amendă uriașă: 200.000 de euro!

La acest meci, observator a fost Rusmir Mrković, din Bosnia, iar delegat UEFA a fost Milovan Đukanović, din Muntenegru.

Observatorul UEFA a scris în raport: „În timpul acestui meci, suporterii FCSB au afișat un steag în primele 18 minute, după care a fost scos, la avertismentul meu. Același steag a mai fost menționat în raportul FARE Risk Assessment (n.r. regulamentul care monitorizează semne și simboluri discriminatoare în fotbalul european) înainte de acest meci și a fost afișat la meciul în sine. 

În acest raport scria: «În timpul meciului din Conference League cu Saburtalo, de la București, pe 28 iulie 2022, observatorii FARE au sesizat afișarea a două steaguri neo-naziste cu cruci celtice. Unul dintre acestea avea un individ mascat pe el, cu o cruce albă pe fond negru»”.

FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, e programat joi, 18 august, de la 21:30, pe Arena Națională. 

MM Stoica: „Avem probleme cum nu vă puteți imagina”

Steagul în cauză are ilustrată o cruce celtică și un suporter cu o cagulă, iar oficialii UEFA au considerat că simbolul de pe steag este unul neo-nazist.

Managerul lui FCSB, Mihai Stoica, a vorbit despre problemele pe care le are clubul cu UEFA. La meciul cu slovacii, galeria a stat în Peluza Nord a Arenei Naționale, iar Peluza Sud, unde lua loc de obicei, a fost închisă și a fost afișat acolo un banner cu „No racism”, după scandările rasiste de la meciul cu Saburtalo, din turul anterior. Acum, UEFA a confiscat în minutul 18 steagul din peluză.

Steagul galeriei FCSB, interpretat drept neo-nazist de UEFA, la meciul cu Dunajska Streda

„Când Olaru făcea al 250-lea sprint, epuizat, căzut pe gazon, zeci de mii de oameni au aprins torțele telefoanelor, că altfel (n.r. cu torțe reale) eram suspendați pe viață. Și-așa avem probleme cum nu vă puteți imagina.

A fost un steag, pur și simplu, observatorul și ofițerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Și un suporter cu cagulă. Am citit azi despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist. Pur și simplu e o confuzie, sper să înțeleagă. Peluza Nord a fost la înălțime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, a mai declarat MM Stoica.

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.