Tenis

Simona Halep, revenire magică și calificare în finala turneului de la Toronto! Peste cine va da și marele obiectiv îndeplinit

+7 Foto
Simona Halep, revenire magică și calificare în finala turneului de la Toronto! Peste cine va da și marele obiectiv îndeplinit

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 13 August 2022

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o pe  pe Jessica Pegula (28 de ani, 7 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-4, și s-a calificat în finala turneului de la Toronto. 

  • În cealaltă semifinală, în această noapte, se înfruntă Beatriz Haddad Maia (24 WTA) și Karolina Pliskova (14 WTA).

„Adormită” de victoriile lejere din precedentele tururi, fără set cedat, Simona a s-a lăsat captivată în ritmul de joc al americancei Pegula. Nici serviciul nu a ajutat-o în actul inaugural, o frecvență de doar 52% cu prima minge. În aceste condiții, adăugând și o mulțime de erori total necaracteristice, Halep s-a recunoscut învinsă, scor 2-6, după doar 35 de minute.

Simona Halep, calificare în finala turneului de la Toronto

Simona s-a scuturat, a schimbat câteva priviri cu Patrick Mouratoglou și oamenii din lojă, apoi a revenit cu altă atitudine. A luptat pentru fiecare minge, nu a renunțat la niciun centimetru din teren și s-a desprins rapid în setul secund. Plusul de agresivitate a fost evident. Elocventă în acest sens este statistica punctelor câștigate de Jessica cu prima minge, doar 44%, față de 71% în prima parte.

La capătul a 45 de minute de raliuri intense, dubla campioană de Grand Slam a împins disputa în „decisiv”.

Simona Halep revine în top 10 WTA

Nervii au fost întinși la maximum, ambele jucătoare au izbit cu rachetele de hard, iar disputa a căpătat accente dramatice. La scorul de 2-1 pentru sportiva din SUA, Pegula a beneficiat de 4 mingi de break. Halep le-a salvat pe toate cu o defensivă de speriat. 

259.100 $și 585 de puncte și-a asigurat Halep odată cu accederea în finală la Toronto. E sigură de revenirea în top 10 la finalul săptămânii

A fost momentul de turnură. A 7-a jucătoare a lumii a fost vizibil afectată, „scurtele” au început să i se oprească în fileu, iar dreapta a împrăștiat mingile în afara terenului.

Imperturbabilă, Simona și-a continuat marșul spre finala de duminică. Acolo are șansa să câștige al treilea trofeu la Rogers Cup, după cele din 2016 și 2018.

FINAL » Simona Halep - Jessica Pegula 2-6, 6-3, 6-4

5-4, Game, set și meci Halep!
5-3, Break Pegula: Jessica nu renunță la luptă.
5-2, Break Halep: Simona va servi pentru calificarea în finală!
4-2, Game Halep: Simona are nervii mai tari în aceste momente. Își adjudecă încă un game pe muchie de cuțit.
3-2, Break Halep: Pegula resimte șocul game-ului precedent și greșește tot!
2-2, Game Halep: Revenire uluitoare a Simonei. A salvat 4 mingi de break. E rândul americancei să lovească în aer și de hard racheta. 
1-2, Game Pegula: Erorile neforțate au reapărut în jocul Simonei. Jessica profită. Americanca apelează tot mai frecvent la „scurte”.
1-1, Break Pegula: Toate schimburile sunt la limită în aceste secvențe ale jocului. Micile detalii fac diferența. Simona și-a aruncat nervoasă racheta pe hard.
1-0, Break Halep: Simona domină raliurile în acest moment. Defensiva ei este tot mai greu de străpuns. Apar semne de frustrare în jocul americancei.
A început setul decisiv!

6-3, Game și set Halep: Simona reușește cel mai bun game al semifinale. Lovește puternic atât cu forehand-ul, cât și cu backhand-ul, și împinge disputa în decisiv. 
5-3, Game Pegula: Simona va servi pentru set.
5-2, Game Halep: Simona supraviețuiește unui game-maraton. 

4-2, Game Pegula: Americanca a pus prima minge în teren și a obținut puncte ușoare.
4-1, Game Halep: Și cu o doză de șansă, o minge deviată din fileu, Simona se desprinde.
3-1, Break Halep: Semne tot mai bune în jocul Simonei. Lovitura de dreapta e tot mai sigură, construiește loviturile cu mai mult calm. Fanii români din tribune își fac simțită prezența.
2-1, Break Pegula: Meciul nu are ritm în acest moment. Raliurile sunt scurte, întrerupte de greșeli.
2-0, Break Halep: Simona se apără mult mai precis. Jessica este surprinsă și comite o serie de erori neforțate.
1-0, Game Halep: Simona luptă pentru fiecare punct și salvează două mingi de break ale adversarei.
A început setul secund!

2-6, Game și set Pegula!
2-5, Game Halep: Simona întrerupe seria adversarei. Semne bune apar în ceea ce privește deplasarea și dorința de luptă. Un „haide” puternic a răsunat în arena din Toronto. 
1-5, Game Pegula: Continuă greșelile neforțate pentru Halep. Lovitura de dreapta este extrem de nesigură. Apar și primele semne de nervozitate. 
1-4, Break Pegula: Serviciul Simonei este de nerecunoscut până în acest punct al semifinalei. 

1-3, Game Pegula: Simona irosește trei oportunități de break. Schimbul decisiv a fost de-a dreptul încântător. Jessica a urcat la fileu și a blocat toate tentativele de passing ale lui Halep.

1-2, Break Pegula: Simona nu pune prima minge în teren, iar Pegula profită. Returnează agresiv și trece în avantaj.
1-0, Game Halep: Simona salvează o minge de break.

A început semifinala! Simona Halep servește prima. 

VIDEO Ion Țiriac îi dă un sfat vital Simonei Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.