Tenis

Simona Halep se intoarce in top 10 WTA! Unde poate ajunge daca ia trofeul la Toronto

+7 Foto
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 13 August 2022

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o pe pe Jessica Pegula (28 de ani, 7 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-4, și s-a calificat în finala turneului de la Toronto. Dubla campioană de Grand Slam va reveni în top 10 WTA.

  • În cealaltă semifinală, în această noapte, se înfruntă Beatriz Haddad Maia (24 WTA) și Karolina Pliskova (14 WTA).

Simona Halep și-a îndeplinit unul dintre principalele obiective ale anului: revenirea în top 10 WTA.

Simona Halep, revenire în top 10 WTA

Românca a început turneul de la Toronto pe locul 15, iar datorită accederii în finală a ajuns la 2.940 de puncte, pe poziția a 9-a.

Simona nu s-a mai aflat între primele jucătoare ale lunii din august 2021. În ultimul an, cea mai slabă clasare a Simonei a fost locul 27 (februarie 2022), în timp ce acum se află pe cel mai bun loc.

Victoria la Toronto = Locul 6 WTA pentru Simona Halep

Dacă va cuceri turneul canadian, Simona va urca pe locul 6 WTA, cu 3,255 de puncte, depășind jucătoare precum Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza, Belinca Bencic sau Emma Răducanu.

Clasarea între primele 10 jucătoare ale lumii ar fi un beneficiu uriaș pentru Simona Halep în vederea turneului de la US Open (29 august – 11 septembrie), ultimul de Grand Slam al anului.

Astfel, dacă Halep se va afla cât mai sus pe lista capilor de serie, ea va avea un traseu mai ușor în primele runde, evitând la început jucătoarele periculoase.

259.100 $și 585 de puncte și-a asigurat Halep odată cu accederea în finală la Toronto. E sigură de revenirea în top 10 la finalul săptămânii

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.