Altele

Eroare la premierea lui Popovici » Ce steaguri au apărut pe ecran când David primea medalia

+19 Foto
Steagul României nu a apărut pe ecran la premierea lui Popovici

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto)  —  sâmbătă, 13 august 2022

Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

  • Jurnaliștii Gazetei, Roxana Fleșeru și Raed Krishan, se află la Roma, și transmit cele mai importante știri de la Campionatele Europene.

Pe parcursul premierii, steagul României nu a apărut pe ecranul din spatele podiumului. Au apărut doar steagurile Italiei și Ungariei. Argintul a fost luat de maghiarul Milak Kristof, iar bronzul de italianul Alessandro Miressi.

Steagul României nu a apărut la premierea lui Popovici

Organizatorii Campionatului European de la Foro Italico au pus absența steagului României pe baza unei erori tehnice.

Aceștia au spus că în camera de control se vedea steagul „tricolor”, însă pe ecranul din spatele podiumului nu a apărut.

Totuși, steagul României i-a fost aruncat lui Popovici din tribune, iar înotătorul și l-a pus pe umeri la pozele oficiale de după intonarea imnului.

Popovici a bătut recordul mondial

David a înotat pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber de la Europenele organizate la Foro Italico, din Roma. A întors al doilea, dar a avut o parte secundă absolut formidabilă.

A încheiat cursa în 46,86 secunde și a bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho, încă din 2009, în perioada în care costumele de înot facilitau astfel de performanțe.

În acest moment, David Popovici este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun! Ieri, în semifinale, sportivul legitimat la CS Dinamo doborâse recordul european, cu timpul de 46,98 secunde.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.