Tenis

CTP despre titlul cucerit de Simona Halep: „Genul ăsta de joc l-a avut în 2018” + Care sunt punctele forte și punctele slabe

Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 15 august 2022

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat victoria Simonei Halep (30 de ani, 6 WTA) de la turneul din Toronto. Românca s-a impus în finala cu Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 16 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-3.

CTP consideră că Simona nu a fost la cel mai înalt nivel pe parcusul turneului și a numit punctul slab din jocul sporivei din Constanța.

CTP: „Serviciul lui Halep nu merge bine”

„E o victorie importantă, pentru că Simona nu a jucat foarte bine. Pentru marii campioni, meciurile și turneele pe care le câștigă fără să joace la nivelul maxim au un efect de obicei benefic. În toate meciurile, jocul ei din câmp se apropie de maxim, ia inițiativa, nu așteaptă greșeala adversarei. 

Pe lângă jocul din teren care merge bine, serviciul nu merge bine. A reușit printr-o condiție psihică foarte bună să depășească acest neajuns. Uitați câte duble greșeli a făcut în meciul cu Gauff, 8. Aseară se apropiau tot așa, de 7-8. Asta poate să destabilizeze jucătorul grav, pentru că sunt puncte date adversarului gratis. 

Simona a dat dovadă de o soliditate psihică și de o determinare excepționale. Asta i se datorează lui Mouratoglou. Acest turneu, tocmai pentru că Simona l-a câștigat fără să joace la parametrii normali, este un semn bun pentru Cincinnati și US Open”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Pro Arena.

CTP: „De un an aștept să facă acest joc de inițiativă”

CTP a analizat și jocul din câmp al Simonei, pe care îl consideră apropiat de cel din 2018.

„Jocul Simonei e de inițiativă, un joc în care își asumă schimbul, schimbă prima direcția. Genul ăsta de joc l-a mai avut în 2018, când a avut maximul ei din carieră. A făcut finală la Australian Open și a câștigat la Roland Garros. Simona are nevoie de acest joc.

Acum se duce după toate mingile și face recuperări ca în vremurile bune. A reușit asta după 6 luni cu Mouratoglou. Avea câteva meciuri bune în iarnă, apoi revenea la acest joc blocat. 

De un an tot aștept să facă acest joc de inițiativă. Are 30 de ani și nu e bine să mai joace cu schimburi lungi. Așa ceva nu mai merge acum. Pentru jocul acesta a fost nevoie de 6 luni”, mai spus CTP, conform sursei menționate.

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.