Conference League

Reacția lui MM Stoica, după ce UEFA a pedepsit-o pe FCSB: „Tot atâția vom fi pe stadion și când vom juca primul meci în Ghencea”

MM Stoica așteaptă 30.000 de suporteri la meciul FCSB - Viking. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 16 August 2022

Mihai Stoica (57 de ani) le-a transmis un mesaj fanilor lui FCSB, după ce UEFA a decis să închidă peluzele la meciul cu Viking, din prima manșă a play-off-ului Conference League.

FCSB - Viking se va disputa cu cel mult 30.000 de spectatori pe Arena Națională. Vicecampionii României au fost sancționați de UEFA cu închiderea celor două peluze. FCSB anunță că tichetele vor fi disponibile de marți, ora 19:00.

MM Stoica: „Vom fi doar 30.000”

MM Stoica, managerul lui FCSB, este sigur că restul stadionului va fi ocupat în totalitate de fanii roș-albaștrilor, pentru care a avut un mesaj.

„Să aveți telefoanele încărcate chiar dacă vom fi doar 30.000! Consolați-vă cu ideea că tot atâția vom fi și când vom juca primul meci în Ghencea…”, a comunicat Mihai Stoica pe Facebook.

FCSB are peluzele închise la meciul cu Viking

Luni seară, UEFA a dat verdictul și a obligat-o pe FCSB să închidă cele două peluze la meciul de joi. Astfel, FCSB evită să joace cu arena goală meciul crucial de calificare, însă va putea fi încurajată de un număr de maximum 30.000 de fani. Aceștia au fost amendați și cu 30.000 de euro.

FCSB a mai primit o amendă suplimentară de 15.250 de euro pentru alte incidente petrecute la meci, precum blocarea scărilor la Peluza Nord, aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe.

Din totalul de 55.000 de locuri de pe Arena Națională, 24.000 sunt la peluze, iar o parte din locuri vor fi rezervate pentru fanii oaspeți. De asemenea, vor exista și locuri blocate pentru așa-zisele „zone tampon” între fanii celor două echipe.

3 capete de acuzare aduse la adresa FCSB

FCSB a făcut obiectul unei proceduri disciplinare la UEFA, care a și dezvăluit clubului bucureștean care sunt sesizările din cauza cărora au riscat penalizări și sancțiuni. Au fost 3 capete de acuzare:

  • Un steag afișat de ultrașii din Peluză, care a fost considerat de observatorul de joc ca având însemne neonaziste. Steagul conținea un cap de ultras, cu cagulă pe față, care era imprimat pe o cruce albă pe fundal negru. Oficialul UEFA a interpretat că acel steag conține crucea celtică și automat a considerat-o un însemnat neonazist.
  • Aruncarea de materiale pirotehnice spre finalul meciului.
  • Nerespectarea protocolului de organizare în privința accesului spectatorilor, anume că scările tribunelor au fost ocupate de suporteri, în loc să fie lăsate libere.

>

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.