Liga 2

Faze controversate în Dinamo - Oțelul » Penalty gratuit primit de „câini” și ratat lamentabil de Neluț Roșu după ce arbitrul a dictat repetarea acestuia

Neluț Roșu, ratând un penalty în Dinamo - Oțelul Foto: captură orangesport.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 16 august 2022

Dinamo - Oțelul 1-3. În minutul 77, la scorul de 3-1 pentru gălățeni, Neluț Roșu a executat lamentabil un penalty, după ce prima dată acesta înscrisese, dar lovitura de la 11 metri a fost repetată.

În minutul 74, Lazăr a luat o acțiune individuală pe partea stângă. Mijlocașul lui Dinamo a forțat un fault la marginea careului de 16 metri și l-a păcălit pe „centralul” Valentin Porumbel, care a dictat penalty, deși faultul lui Rus a fost în afara careului. Decizia l-a înfuriat pe Dorinel Munteanu, care a protestat vehement, fiind avertizat. 

Neluț Roșu a luat mingea și a executat în vinclul porții lui Dur-Bozoancă, dar arbitrul Porumbel a fluierat repetarea penalty-ului după ce mulți fotbaliști pătrunseseră în careu înainte ca mijlocașul „câinilor” să execute. 

Primul penalty executat de Neluț Roșu, repetat după ce mai mulți jucători ai ambelor echipe au intrat în careu înaintea execuției

În minutul 77, tot Roșu a bătut și a doua oară. Acesta a ales să schimbe colțul și să dea în dreapta portarului jos, decizie neinspirată. A executat slab și Dur-Bozoancă a reușit să respingă în corner. 

Și de această dată, fotbaliștii celor două echipe au intrat în careu înaintea execuției, dar „centralul” Porumbel nu a mai întors jocul.

Momentul în care Neluț Roșu bate al doilea penalty, din nou jucătorii echipelor intrând în careu

VIDEO cu faza penalty-ului ratat de Dinamo

Singura diferență e că sunt mai mulți jucători intrați prima dată. În a doua nu au mai ajuns în fața arbitrului, e greu să repeți două. Prima fază este foarte evidentă pătrunderea. E decizia corectă, legile jocului spun că dacă intră jucători de la ambele echipe trebuie repetată lovitura indiferent dacă se marchează sau nu.

- Marius Avram, fost arbitru

Marius Avram: „Nu a fost contact în interiorul careului”

Fostul arbitru a analizat penalty-ul primit de Dinamo și consideră că arbitrul a dictat eronat lovitură de la 11 metri, duelul petrecându-se în afara careului. 

„Ca să fim blânzi e foarte ușor acordat, ca să nu spunem că n-a fost. Am văzut un contact în afara suprafeței careului, nu am văzut contactul din interiorul careului. Foarte ușor s-a dictat penalty. Putea să lase jocul să continue sau să dea cel mult fault în afara careului”, a declarat Marius Avram la Digi Sport 

Momentul în care Vali Lazăr este faultat în afara careului de Rus

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.