Tenis

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova

Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 17 august 2022

Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) s-a calificat în turul doi la Cincinnati, după victoria cu Anastasia Potapova (21 de ani, 54 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-3. Ar fi trebuit să joace mai departe cu Veronika Kudermetova (25 de ani, 20 WTA), dar s-a retras din cauza problemelor la picior. 

Simona Halep a avut evidente probleme la piciorul stâng în meciul cu Potapova. A strâns din dinți, a reușit să se impună, dar a decis să nu forțeze și contra rusoaicei Kudermetova. Își concentrează toate forțele pentru obiectivul finalului de an, turneul de la US Open, programat în perioada 29 august - 11 septembrie.

Kudermetova avansează direct în faza optimilor de finală. Acolo va da peste câștigătoarea meciului Paula Badosa - Ajla Tomljanovic.

Simona Halep, abandon înaintea meciului cu Veronika Kudermetova

Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep în turul doi la Cincinnati/ foto Imago Images

După trofeul cucerit la Toronto, Halep a resimțit oboseală în primul meci de la Cincinnati. Simona a avut nevoie de 3 seturi pentru a trece de o altă rusoaică, Anastasia Potapova.

În turul doi, Halep ar fi trebuit să dea peste Kudermetova, sportivă pe care a învins-o de fiecare dată în cele 3 meciuri disputate. Primul meci dintre cele două s-a jucat în 2021, la Australian Open, unde Simona a câștigat cu 6-3, 6-1. Apoi, Halep a câștigat și la Moscova, în același an, cu scorul 6-1, 7-4.

Cele două jucătoare s-au întâlnit ultima dată la Melbourne Summer Set, în 2022, unde Simona se impunea cu 6-2, 6-3.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.