Tenis

Sorana Cîrstea, de nerecunoscut în disputa cu Petra Kvitova! Halep, singura românca rămasă la Cincinnati

Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 17 August 2022

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 40 WTA) a fost învinsă de Petra Kvitova (32 de ani, 28 WTA), scor 2-6, 3-6, în turul secund al turneului de la Cincinnati.

Victoria de marți contra Belindei Bencic a lăsat urme în cazul Soranei. Lipsită de vlagă, a lăsat totul în mâna Petrei. Iar cehoaica nu a greșit nimic!

Sorana Cîrstea, de nerecunoscut în meciul cu Petra Kvitova

Serviciul româncei nu a fost dezastruos, o frecvență de aproape 70% la prima minge. A cedat însă fix în momentele decisive. Prima oportunitate de break salvată a venit când era cu spatele la zid, la 2-5 pentru Petra în setul secund.

A fost o amânare de câteva zeci de secunde a deznodămânului. Kvitova a servit magistral în game-ul următor, a obținut prima victorie pe hard contra Soranei, și s-a calificat în faza următoare a competiției. 

Acolo va avea în față pe învingătoarea disputei Caty McNally (179 WTA) - Ons Jabeur (5 WTA).

Sorana Cîrstea, victorie contra lui Bencic la Cincinnati 

În turul 1, Sorana Cîrstea (32 de ani, 40 WTA) a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic (25 de ani, 11 WTA) în primutl tur de la Cincinnati, scor 6-2, 6-7(3), 6-4. 

Sorana a pornit ca din tun meciul cu Bencic, primul din sezonul de hard american. A servit excelent, 86% dintre punctele jucate cu prima minge fiind câștigate, și a tranșat primul set în doar 35 de minute, scor 6-2. Sorana nu a dezarmat în decisiv. 

A dat dovadă de o tărie incredibilă, pus prima minge în teren 81% din rânduri și nu i-a oferit Belindei nicio oportunitate de break. Game-ul decisiv a fost unul încântător, atât ca dramatism, cât și din punct de vedere al calității punctelor. Sorana și-a procurat minge de meci cu un passing superb în lung de linie, apoi a închis cu un backhand lung, incomod, în picioarele lui Bencic.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.