Atletism

Mesajul premierului Nicolae Ciucă, după aurul european cucerit de Bianca Ghelber: „România a strălucit la Munchen!”

Bianca Ghelber/ foto Facebook @COSR

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 august 2022

Nicolae Ciucă, premierul României, i-a transmis un mesaj de felicitare Biancăi Ghelber (32 de ani), pentru aurul european cucerit la Munchen, la proba de aruncare a ciocanului.

Sportiva din România s-a impus miercuri în finala cu o aruncare de 72,72 metri, cu 60 de centimetri peste ocupanta locului 2, Ewa Rozanska (Polonia). A fost cel mai bun rezultat al Biancăi în carieră.

Nicolae Ciucă mesaj pentru Bianca Ghelber

„România a strălucit la Campionatul European de Atletism de la München, grație aurului cucerit de Bianca Ghelber. Noua campioană europeană la aruncarea ciocanului și echipa sa merită admirația și felicitările noastre, pentru bucuria acestui splendid rezultat, obținut cu efort, perseverență și talent! 

Prin exemplul său și al tuturor performerilor actuali, precum și al celor care se construiesc ca viitori campioni, avem privilegiul și datoria să susținem acest viitor promițător al României în sport. O victorie extraordinară, Bianca! Mulțumim!”, a transmis Nicolae Ciucă, citat de pagina de Facebook a Guvernului României.

Bianca Ghelber, aur la aruncarea ciocanului

Cea mai bună aruncarea a venit chiar la ultima încercare a Biancăi, 72,72m. Ar fi obținut oricum medalia de aur cu rezultatul de la prima încercare, 72,22m.

  • 72,22m
  • 72,06m
  • 71,22m
  • 71,36m
  • 71,75m
  • 72,72m

Acest aur vine ca urmare a rezultatelor bune obținute la ultimele competiții. Ghelber a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial din SUA (2022) și Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021).

Citește și alte știri din sporturi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.