Liga 1

FCU Craiova - Petrolul Ploiești 0-1 » Dominați covârșitor de olteni, „găzarii” reușesc o victorie nesperată la Târgu Jiu. Clasamentul actualizat

+14 Foto
FCU Craiova a pierdut cu Petrolul, scor 0-1 FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

Articol de Viorel Tudorache  —  Friday, 19 August 2022

FCU Craiova a pierdut partida cu Petrolul, scor 0-1, în cel de-al doilea meci al etapei #6 din Liga 1. „Lupii galbeni” s-au apărat în sistemul 6-3-1 și au dat lovitura dintr-o „liberă” magistral executată de brazilianul Jair. 

FCU Craiova a fost întâmpinată cu mult entuziasm pe "Municipalul" din Târgu Jiu, noul fief până când "Centralul" din Bănie se deschide din nou pentru fotbal. Susținută frenetic de cei 10.122 de fani (număr anunțat oficial de organizatori), trupa lui Croitoru s-a instalat din primele minute în jumătatea adversă de teren.

Cu Tamaș șef de autobază, petroliștii închid culoarele spre poarta lui Vâlceanu, de cele mai multe ori cu o așezare ultradefensivă, 6-3-1.

Oltenii pasează, se demarcă scot mingea la margine, de unde încearcă să-l pună în valoare pe Compagno cu centrări. Le-a ieșit de vreo două ori. De fiecare dată, golgeterul italian a trimis cu capul periculos spre poartă. Prima dată puțin pe lângă (18), apoi Vâlceanu s-a arcuit și a respins mingea de la rădăcina barei (23). 

Găzarii s-au apărat compact, dar nu-au stat doar la cutie. Au mai și trecut jumătatea terenului, acolo unde Duarte și Papadopoulos, titular în premieră în Superliga, păreau jupâni. Cu o posesie zbrobitoare de 65%, Craiova a fost lovită în prelungirile primei reprize. Brazilianul Jair a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, pusă perfect în vinclu. Plonjonul lui Popa, inutil. 

+14 Foto
FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

În minutul 35, tânărul portar ieșise hazardat pe o centrare, dar a avut noroc că Ivanovski a ratat țintă din apropiere. Nord-macedoneanul a mai încercat să-l surprindă pe Popa cu un șut de la mijlocul terenului. Concluzia primul act, FCU a dominat, Petrolul a marcat. La fel au făcut "galbenii" și cu Rapid. 

Bară, Compagno

La reluare, Croitoru a mutat primul. L-a aruncat în luptă pe Sidibe, pentru mai multă viteză în flancul drept. În minutul 63, extrema belgiană a creat cea mai periculoasă fază a Craiovei. I-a pasat ideal lui Compagno în fața porții, pentru 1-1. Ghinion! N-a fost gol, vârful italian a zguduit bara din stânga lui Vâlceanu.

Oltenii au alergat până în final după egalare. Numai în ultimele 10 minute, Iancu, Compagno, Sidibe și Duarte au asediat poarta petroliștilor. Le-au lipsit însă luciditatea la finalizare. dar și norocul. Compagno a nimerit transversala în prelungiri. Autobaza Petrolului a mai făcut o victimă: după Mutu i-a venit rândul și lui Croitoru.

FCU Craiova - Petrolul Ploiești 0-1

+14 Foto
FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

FCU Craiova - Petrolul Ploiești, echipe de start

FCU Craiova: Popa - Enache, Andre Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert - Asamoah, Achim - Baeten, Marquet, Chițu - Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, D. Albu, Sidibe, Van Durmen, D. Croitoru, Bahassa, Iancu, Cl. Bălant 
Absenți: R. Negru (suspendat), Paramatti, Bauza (accidentați)
Antrenor: Marius Croitoru

Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Huja - Pashov, Cebotaru, Jair Tavares, Ticu - Cioiu, Ivanovski, Măzărache
Rezerve: Moroz, Olaru, Velisar, Horj, Dumitriu, Borta, Bratu, Tucaliuc, Irobiso 
Absent: Budescu (accidentat)
Antrenor: Nicolae Constantin

Stadion: Municipal „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu
Arbitru: Marcel Bîrsan / A1: Mircea Grigoriu / A2: Marius Mihai Marica / Arbitru VAR: Radu Petrescu / Arbitru AVAR: Petruța Iugulescu / R1: Szabolcs Kovacs / Observator arbitri: Marian Dorobanțu

Meciul s-a disputat la Târgu Jiu pentru că stadionul „Ion Oblemenco” este indisponibil pentru fotbal între 10 august și 30 septembrie, perioadă în care va avea loc un festival de muzică și se va schimba și gazonul. 

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.