Stranieri

„Ăștia sunt jucători rari!” » Rareș Ilie, analizat de un fost mare antrenor și fotbalist al României

Rareș Ilie, la balon, în tricoul lui Nice // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 19 August 2022

Dumitru Dumitriu (76 de ani), antrenor cu 5 titluri de campion în România și membru în Comisia Tehnică a FRF, a analizat stilul de joc al lui Rareș Ilie (19), mijlocaș care a prins în această vară un transfer la Nice, în Franța.

După ce a impresionat la Rapid în play-out-ul sezonului trecut de Liga 1, Rareș Ilie a fost cumpărat de francezii de la Nice pentru o sumă ce se poate ridica la 5 milioane de euro, în funcție de bonusurile de performanță atinse.

Rareș este unul dintre cei mai promițători fotbaliști români, iar fostul antrenor Dumitru Dumitriu a numit calitatea prin care se deosebește de alți jucători.

Dumitru Dumitriu, la GSP Live: „Jucătorii ca Rareș Ilie sunt rari”

„Am discutat și cu Văsâi (n.r. - fostul selecționer de la U19) despre Rareș Ilie. Are o porțiune de teren de la centru, de 25-30 de metri, unde joacă simplu cu coechipierii, caută spațiu liber.

Cel mai bun lucru la el este că nu își pierde cumpătul la finalizare, nu se grăbește, nu joacă întâmplător. Ori elimină un adversar prin dribling, ori caută cu atenție un coechipier, să îi paseze. Ăștia sunt jucători rari!

Sunt convins că va crește foarte mult fizic și chiar intelectual fotbalistic”, a precizat Dumitriu la GSP Live.

>

Rareș Ilie a debutat în cupele europene

Joi seara, Rareș Ilie a jucat pentru prima dată într-o competiție intercluburi la nivel internațional.

Mijlocașul român a fost titularizat în stânga liniei de 3 din spatele atacantului în meciul Maccabi Tel Aviv - Nice, din play-off-ul Conference League.

Rareș a fost primul jucător înlocuit, la 20 de minute de la startul reprizei secunde, iar după ieșirea sa israelienii au înscris unicul gol al partidei.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.