Campionate

Edinson Cavani și-a găsit echipă! „El Matador” va bifa astfel 4 din cele 5 campionate de top ale Europei

Edinson Cavani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 19 august 2022

Edinson Cavani, 35 de ani, va mai rămâne un an în Europa, urmând să semneze un contract cu Villarreal. Vice-președintele celor de la Boca Juniors, fostul mare jucător Juan Roman Riquelme, a declarat pentru ESPN că transferul atacantului uruguayana picat definitiv, după lungi negocieri.

Cavani este liber de contract încă din luna Iunie, după experiența de la Manchester United, unde a marcat 19 goluri în 59 de apariții.

Prestațiile din primul sezon pe Old Trafford l-au plasat în topul preferințelor suporterilor, impresionând de fiecare dată prin atitudinea sa, în timp ce, în al doilea an, presărat de accidentări, randamentul atacantului a scăzut.

Totuși, înainte de a fi ajuns în Anglia, Cavani reușise un număr record de 200 de goluri pentru PSG, în cei 7 ani petrecuți în capitala Franței.

La Villarreal se va alătura formației pregătite de Unai Emery, cel care i-a fost antrenor la PSG. După ce a fost legitimat la cluburi din Serie A, Ligue 1 și Premier League, „El Matador” este pregătit să puncteze și într-un al patrulea campionat de top, La Liga.

„Submarinul Galben” a avut un parcurs istoric în Liga Campionilor, în sezonul trecut, ajungând până în faza semifinalelor, unde a cedat în fața lui Liverpool.

Cu toate acestea, a reușit clasarea doar pe locul 7 în campionat. Astfel, se va lupta cu Hajduk Split, în dublă manșă, pentru un loc în grupele UEFA Conference League.

Cu scorul de 4-2 au învins spaniolii joi seară, returul fiind programat peste o săptămână, pe stadionul Poljud, din Split.

Între timp, Villarreal așteaptă perfectarea transferului noului atacant și se deplasează la Madrid pentru duelul cu Atletico, programat duminică, de la 20:30, ora României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.