Liga 1

Rapid - UTA Arad 1-0 » Revanșa lui Moldovan! Giuleștenii, salvați de portar și de reușita de senzație a lui Morais, după ce au tremurat cu om în plus

+29 Foto
Rapid - UTA // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cristi Preda (foto)  —  Saturday, 20 August 2022

Cu peste 12.500 de fani în Giulești, Rapid a învins-o pe UTA, scor 1-0, și devine temporar lider în Liga 1.

UTA a jucat fără trac în primele 10 minute ale partidei din Giulești, în ciuda faptului că Rapid era încurajată energic de peste 12.500 de oameni. 

Arădenii au avut mingea și s-au apropiat în câteva rânduri periculos de careul alb-vișiniu, dar apărarea experimentată a Rapidului a blocat cu succes spațiile.

Încet, încet, Rapid a ieșit la joc, iar primul șut pe poartă a „aterizat” în minutul 14. După o recuperare a lui Sefer la marginea careului advers, Dugandzic a șutat cu stângul, însă Balauru a reținut balonul fără emoții.

VIDEO » Supergolul lui Junior Morais din Rapid - UTA

Trei minute mai târziu, tribunele din Giulești au „erupt” la supergolul înscris de Junior Morais. Atent, la aproximativ 30 de metri de poartă, Morais a preluat cu dreptul balonul respins pe spate de Otele. 

Fundașul stânga și-a făcut mingea pentru piciorul stâng și a șutat năprasnic, spre colțul lung. Cu concursul portarului Dragoș Balauru, care a reacționat târziu, mingea a ajuns în plasa porții arădenilor.

>

UTA nu a disperat și a încercat treptat să urce liniile. Nou-venitul Jobello a fost printre cei mai periculoși oameni ai oaspeților, însă cea mai mare ocazie a trupei lui Ilie Poenaru i-a aparținut lui Otele.

În minutul 45+1, nigerianul a șutat cu stângul pe direcția lui Horațiu Moldovan. Portarul Rapidului a respins cu dificultate în sus, iar balonul a căzut pe transversală înainte să părăsească terenul de joc.

Papeau a obținut eliminarea lui Batha! 

Adrian Mutu a efectuat două schimbări în ofensivă în minutul 54, Mățan și Papeau în locurile lui Costache și Alexandru Ioniță, iar mutările au dat roade. Activ, Papeau și-a trecut în cont o ocazie importantă în minutul 57, cu un șut la firul ierbii reținut de Balaure.

După aproximativ 20 de minute fără ocazii importante, UTA a rămas în inferioritate numerică, mijlocașul albanez Idriz Batha fiind eliminat pentru două cartonașe galben (minutul 74). 

Al doilea a venit după ce l-a ținut pe Jayson Papeau, care îi „furase” mingea și se pregătea să plece pe contraatac. Primul avertisment venise pe fondul protestelor.

Deși a jucat cu om în plus și cu mii de fani care au cântat necontenit în spate, Rapid nu a forțat pentru golul 2. S-a mulțumit să joace prudent și a încercat să închidă spațiile. 

Chiar și așa, Keșeru a fost aproape de gol în minutul 90, dar Moldovan l-a blocat cu un reflex de excepție. Iar în minutul 90+3, portarul Rapidului a scos senzațional și șutul lui Vukcevic, splându-și astfel păcatele din precedenta etapă, când a gafat la 0-1 cu Petrolul

Cu această victorie, Rapid ajunge la un total de 12 puncte și devine liderul Ligii 1. Giuleștenii pot fi depășiți doar de Farul până la finalul etapei, la golaveraj.

FINAL » Rapid - UTA 1-0

  • A marcat: Morais '17
  • Idriz Batha (UTA) a fost eliminat în minutul 74
  • VIDEO cu fazele importante
  • 12.547 de persoane au asistat la meci.

VIDEO » Suporterii giuleșteni, spectacol pirotehnic cu zeci de torțe aprinse

>

Echipele de start la Rapid - UTA: 

RAPID (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais - Kait, Crepulja, Al. Ioniță - Sefer, Dugandzic, Costache
Rezerve: Drăghia - Dussaut, Ignat, P. Iacob, Ciobanu, Albu, Pănoiu, Papeau, Mățan
Absent: Vojtus (accidentat)
ANTRENOR: Adrian Mutu

UTA (4-3-3): Balauru - Vukcevic, Benga (cpt.), Chindriș, Hoxhallari - Cascini, Isac, Batha - Jobello, Postolachi, Otele
Rezerve: Mociu - Erico, Fl. Matei, Ubbink, Negoescu, Steau, Ademi, Keșeru, M. Dobrescu
ANTRENOR: Ilie Poenaru

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti)
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti) / Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Slabu Stelian (Braşov)

VIDEO » Atmosferă fantastică în Giulești la derby-ul etapei! 13.000 de fani fac un adevărat spectacol

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.