Conference League

Lovitură grea pentru FCSB la returul cu Viking » Fără el pe teren, roș-albaștrii sunt de nerecunoscut!

FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League, foto: Cristi Preda / GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Saturday, 20 August 2022

La returul cu Viking, din play-off-ul Conference League, Nicolae Dică nu-l va avea pe Darius Olaru, suspendat pentru cumul de avertismente. În ultimul an calendaristic, FCSB a disputat doar două meciuri fără el, cu Farul (0-2) și FC Argeș (0-1), din finalul sezonului regulat trecut, în care roș-albaștrii au avut cele mai slabe prestații și au pierdut fără drept de apel.

Cu 30 de secunde înainte de finalul meciului, FCSB a primit o lovitură poate chiar mai grea decât scorul cu care s-a terminat disputa cu Viking. Olaru a protestat la adresa arbitrului și a încasat un avertisment. 

E al 3-lea în acest sezon european și va fi suspendat la returul de la Stavanger. E o pierdere mare, în condițiile în care FCSB a fost aproape dependentă de cel mai bun mijlocaș al său în ultima vreme.

FCSB, 10 victorii din 10 meciuri cu Olaru pe teren

De fapt, în ultimul an, din august 2021 și până acum, dintre toate meciurile oficiale susținute de clubul lui Becali, indiferent de competiție. Olaru a lipsit doar în două rânduri! Și în ambele FCSB a fost de nerecunoscut și a avut cele mai slabe prestații: 0-2 pe teren propriu cu Farul și 0-1 la Pitești, în finalul sezonului regulat din campionatul precedent. 

În rest, Olaru a fost întotdeauna pe teren. Titular sau intrat pe parcurs, n-a lipsit deloc. Iar în actualul sezon, a bifat toate cele 10 confruntări de până acum: 5 în Liga 1 și 5 în Conference League.

Olaru, cel mai bine pregătit fizic

Mai mult, Olaru e fotbalistul care conform monitorizării lui Thomas Neubert e cel mai bine pregătit din lotul roș-albaștrilor. A fost cel care a parcurs cele mai mari distanțe în acest sezon, aproape meci de meci, dar are și cele mai multe sprinturi bifate. Tocmai din acest motiv, gestul său din final l-a scos din sărite pe Mihai Stoica. 

Managerul a plecat de pe bancă și a lovit toate obiectele care i-au ieșit în cale în drumul spre vestiare. Și Nicolae Dică a vorbit în termeni duri la adresa lui Olaru: „Gestul său nu e unul de acceptat și va plăti pentru el. Nu știu dacă până acum se dădeau amenzi pentru așa ceva, dar acum se vor da”.

3 cartonașe galbenea încasat Olaru în acest sezon, în cele 10 meciuri, toate avertismentele fiind în jocurile din Europa

Am vorbit cu Dică, i-am zis să-i dea 5.000 de euro amendă lui Olaru. Dacă dai o astfel de amendă înțelege toată echipa. Olaru nu avea dreptate la acea fază. Ianis a făcut un fault aiurea, de galben, atunci pentru ce să iei și tu galben? Asta este situația, va fi amendat.

- Gigi Becali, patron FCSB

Rață sau Oaidă îl vor înlocui pe Olaru

Locul lui Olaru în mijlocul terenului va fi luat fie de Rață, proaspăt transferat de la Voluntari, fie de Oaidă. Cel mai probabil, alegerea lui Dică va fi internaționalul din Republica Moldova, mai ales că e un fotbalist cu un profil foarte asemănător cu cel al lui Darius. 

De fapt, Becali a explicat cu ce argument l-a convins Mihai Stoica să-l cumpere pe Rață. „Mi-a zis că e la fel ca Olaru. Și eu i-am zis: «Dacă e ca Olaru, înseamnă că e bun, îl iau»”, a declarat Becali. Rață, 29 de ani, a costat 325.000 de euro. El evoluează din ianuarie 2019 în România. În primii 2 ani și jumătate a fost la Chindia, iar din iunie 2020 la Voluntari. 

Rață a jucat joi, cu Viking, ultimele 20 de minute. Până la acest meci, mai avea în CV 6 jocuri în cupele europene, în tricoul lui Șerif Tiraspol și al lui Zoria Bălți, ambele din Republica Moldova.

5,5 milioane de euroe cota lui Olaru pe transfermarkt, cel mai valoros fotbalist din lotul FCSB-ului, cu aproape 40% peste nivelul lui Octavian Popescu (4 milioane euro)

VIDEO Concluziile lui Florinel Coman, după FCSB - Viking 1-2: „Sunt sigur că ne vom califica!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.