Tenis

Iga Swiatek, revoltată: „De ce US Open are mingi pentru femei și mingi pentru bărbați?”

Liderul mondial Iga Swiatek, 21 de ani, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 20 August 2022

Liderul mondial Iga Swiatek, 21 de ani, nu a trecut mai mult de două tururi la Toronto, respectiv Cincinnati și crede că unul dintre motive este faptul că în circuitul american, la turneele premergătoare US Open și la Grand Slam, se folosesc mingi diferite pentru circuitul feminin. 

  • US Open 2022 este programat în perioada 29 august - 11 septembrie.

Dintre turneele de Grand Slam, doar US Open folosește seturi de mingi diferite pentru tabloul masculin și cel feminin.

Iga Swiatek face o propunere: „Să trecem la mingile cu care joacă băieții la US Open”

„Cred că sunt oribile, sunt din ce în ce mai ușoare. Nici nu poți servi peste 170 de km/h pentru că mingile vor zbura complet aiurea”, a explicat Iga Swiatek. 

„Nu cred că ar fi o problemă să trecem la mingile pentru băieți pentru că este aceeași companie, Wilson, dar, da, poate ar trebui să punem puțin mai multă presiune. Am încetat să mai forțez și să încerc să conving WTA, pentru că a început războiul din Ucraina și m-am reorientat pe alte subiecte. Dar sincer, la orice turneu pe care îl joc cu aceste mingi, nu m-am simțit bine”, a explicat poloneza. 

„Probabil că acum 15 ani femeile se accidentau la brațe pentru că mingile erau mai grele, așa că au schimbat mingile pentru jucătoare. Dar acum suntem atât de bine pregătite fizic încât nu cred că s-ar mai întâmpla un asemenea scenariu. În plus, nu putem avea acces la aceste mingi dedicate în Europa. 

Când le cumpărăm din magazin, sunt total diferite de mingile de turneu, așa că atunci când mă antrenez în Polonia pentru US Open folosesc mingile care sunt folosite pe tabloul masculin”, a explicat Iga Swiatek, conform SI.

Citește și alte știri despre tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.