Sporturi

AUR și ARGINT pentru România în proba de sărituri de la înălțime de la Campionatul European din Roma!

Constantin Popovici în stânga și Cătălin Preda în dreapta, cu antrenorul Florin Avasiloae între ei // foto: Facebook @ FRNPM

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 20 august 2022

Constantin Popovici (33 de ani) a cucerit medalia de AUR în proba de sărituri de la înălțime de la Campionatul European de Natație de la Roma. Alt român, Cătălin-Petru Preda (31 de ani), a obținut argintul!

Sportul românesc are parte de o nouă zi memorabilă. După medalia de aur cucerită de Cătălin Chirilă la proba de canoe simplu pe 1.000 de metri de la Campionatele Europene de la Munchen, drapelul României apare și pe podiumul probei de sărituri de la înălțime de la Campionatul European de Natație de la Roma.

Constantin Popovici și Cătălin Preda, aur și argint la proba de sărituri de la înălțime de la Europenele de Natație

În această seară au avut loc ultimele două runde ale probei, 3 și 4, după ce joi fusese prima, iar vineri a doua.

Cătălin Preda era lider în ierarhia intermediară înaintea ultimei runde, cu 13,45 puncte peste francezul Gary Hunt și 15,3 peste conaționalul Constantin Popovici, dar nu a avut execuția dorită în ultima rundă, începută la ora 19:31 în România.

A obținut doar 112,2 puncte, cu care a ajuns la un total de 436,2.

În schimb, Constantin Popovici, celălalt român dintre cei 19 participanți, a punctat extraordinar, 147, și a sărit pe prima poziție, cu 455,7 puncte în total! Podiumul a fost completat de italianul Alessandro De Rose, cu 416,45 puncte.

Sportivii din 10 țări au sărit de pe platforme situate la 27 de metri deasupra bazinului, execuțiile lor fiind punctate de un juriu de 5 experți.

Mai multe știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.