Campionate

Newcastle - Manchester City 3-3 » Spectacol formidabil în duelul petrodolarilor: 6 goluri și reveniri de senzație pe St. James' Park

+15 Foto
Newcastle - Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 21 August 2022

Newcastle și Manchester City au oferit un spectacol pe cinste în etapa 3 a noului sezon de Premier League. A fost 3-3 la capătul unui meci cu răsturnări de scor și execuții splendide. 

Manchester City a deschis scorul după numai 5 minute. Bernardo Silva l-a găsit în careul advers pe Ilkay Gundogan, liber între fundașii oaspeților. Neamțul a preluat cu stângul și a finalizat cu piciorul drept.

Până în minutul 25, Newcastle a trecut în trei rânduri pe lângă egalare. Almiron, Saint-Maximin și Wilson au ratat ocazii uriașe din partea „coțofenelor”.

Golul egalării a venit în minutul 28. Almiron a înscris din plonjon, cu genunchiul, în urma unei centrări în fața porții a lui Saint-Maximin, poate cel mai activ om de atac al gazdelor.

Același Saint-Maximin a creat și golul de 2-1, din minutul 39. Francezul a intrat în interior cu mingea la picior, i-a pasat pe culoar lui Wilson, iar vârful englez a preluat pe poziție viitoare și l-a „executat” cu sânge rece pe Ederson.

+15 Foto
Newcastle - Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

2-1 la pauză, 3-3 final în Newcastle - Manchester City

La 7 minute după reluarea jocului, portarul Pope și bara au salvat-o pe Newcastle de la primirea golului 2, când șutul lui Haaland cu piciorul drept a zguduit bara stângă a porții.

Imediat după, Saint-Maximin a obținut o lovitură liberă la aproximativ 20 de metri de poarta lui City, transformată senzațional de fundașul dreapta Kieran Trippier. Șut direct în vinclu, 3-1!

City a topit avantajul de două goluri între minutele 61 și 64. Mai întâi a lovit Erling Haaland, finalizare din voleu de la 6 metri de poartă, după o pasă a lui Rodri.

Apoi a ieșit la rampă Kevin De Bruyne, care a „tăiat” întreaga apărare a „coțofenelor” cu o pasă către Bernardo Silva. Portughezul a preluat și a înscris pe lângă Pope.

A urmat un joc pe contre, în viteză, cu multe faze de poartă și ambele echipe în situația de a marca golul cu numărul 4. Tabela a rămas, însă, neschimbată, deși Haaland și-a trecut în cont o mare ratare în minutul 78.

Manchester City ajunge la 7 puncte după 3 etape și urcă pe locul 2, în timp ce Newcastle este a șasea, cu 5 puncte.

FINAL » Newcastle - Manchester City 3-3

Echipele de start la Newcastle - Manchester City: 

NEWCASTLE (4-3-3): Pope - Trippier, Botman, Schar, Burn - Willock, Guimaraes, Joelinton - Almiron, Wilson, Saint-Maximin
Rezerve: Dubravka - E. Anderson, Fraser, Krafth, Lascelles, Longstaff, Murphy, Ritchie, Ch. Wood 
Antrenor: Eddie Howe

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson - Walker, Stones, Ake, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Foden, Haaland, B. Silva 
Rezerve: Ortega - Dias, S. Gomez, R. Lewis, Mahrez, J. Alvarez, Mbete, Palmer, K. Phillips
Antrenor: Pep Guardiola

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.