Diverse

Un fost arbitru FIFA are o avere mai mare decât a lui Mike Tyson! Comparația făcută de englezi între cei doi

Un fost arbitru FIFA are o avere mai mare decât a lui Mike Tyson! Comparația făcut de englezi între cei doi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 22 august 2022

Bjorn Kuipers, ex-central FIFA, este cel mai bogat arbitru de fotbal din lume.

Fostul arbitru FIFA deține lanțul de supermarketuri Jumbo Kuipers, supermarket ce se găsește în Olanda și în Belgia. Olandezul a terminat Facultatea de Business și mai are alături de soția sa, Marlies, un supermarket și un coafor în Oldenzaal, localitatea natală a lui Kuipers, aflată la granița cu Germania. 

Fostul cavaler al fluierului este mai bogat decât Mike Tyson 

Bjorn Kuipers ar avea o avere estimată la aproximativ 11,5-12 milioane de lire sterline (aproximativ 13,6-14,2 milioane de euro), notează cotidianul britanic Daily Star.

Comparativ, boxerul Mike Tyson ar avea o avere estimată la 8,4 milioane de lire sterline (aproximativ 10 milioane de euro). Fostul mare pugilist american a câștigat sute de milioane de dolari din box, de la debutul său în ring în 1985. 

Cu toate astea, Tyson a trecut prin 3 divorțuri costisitoare, o perioadă de timp petrecută în închisoare, precum și printr-un faliment declarat în anul 2003, ce i-au afectat serios situația materială. 

Daily Star scrie că, atunci când Tyson și-a declarat falimentul, americanul ar fi avut datorii de 23 de milioane de dolari, din care 13,5 milioane către Fiscul din Statele Unite.

Arbitrul Kuipers s-a retras acum un an

Olandezul cu o carieră impresionantă în arbitraj s-a retras în vara lui 2021, ultima partidă din carieră fiind Supercupa Olandei dintre Ajax și PSV, meci câștigat de formația din Eindhoven cu scorul de 4-0. 

Batavul a condus de la centru 578 de partide oficiale, în competiții precum Eredivisie, UEFA Champions League, Cupa Mondială și Campionatul European. Kuipers a fost la centru la finala EURO de anul trecut, câștigată de Italia în fața Angliei, chiar pe Wembley. 

Articol de Vlad Roșu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.