Liga 1

„Dacă nu ajungem la bugetul acesta, nu putem” » Hagi oferă soluția pentru rezultate în cupele europene

Gică Hagi, antrenor Farul/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 23 august 2022

Gică Hagi (57 de ani), antrenorul de la Farul, a oferit detalii despre bugetul necesar pentru ca o echipă din România să aibă șanse de accedere în grupele Champions League.

„Regele” a oferit exemplul celor de la Steaua Roșie Belgrad, care joacă în play-off-ul de calificare în Champions League, împotriva lui Maccabi Haifa.

Hagi: „Un buget mare pentru România înseamnă 15-20 de milioane de euro”

„Totul se rezumă la un buget foarte stabil. Buget mare pentru România înseamnă 15-20 de milioane de euro. Dacă nu ajungem la bugetul acesta, nu putem. Steaua Roșie a ajuns la 25 de milioane pe an. De asta se luptă pentru Champions League”, a spus Gică Hagi la emisunea „Digi Sport Special”.

Hagi cere ajutorul multinaționalelor

La conferința de presă de la finalul meciului Farul - Voluntari 2-1, Gică Hagi a cerut din nou sprijinul autorităților, pe care le roagă să renoveze bazele sportive din România și să oblige multinaționalele să cedeze între 1 și 3 la sută din cifra de afaceri.

„Trebuie să resuscităm puțin și sportul colectiv, și fotbalul. Sperăm că și cei de sus vor veni cu o lege bună care să aducă parteneri. Să dea o stabilitate pe termen mediu și lung. Să nu mai trăim de pe azi pe mâine.

O spunem mereu, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Trebuie să ieșim pe stradă ca să ne dea o lege să se implice multinaționalele? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc. Nu primăriile, nu consiliile județene, ele trebuie să facă infrastructura. Să renoveze tot ce a lăsat fostul regim în 1990. Să fie nou totul, la nivel top.

Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii, cu ăilalți. Dacă nu, rămânem în spate. Am vrut democrație bazată pe firme, societăți care fac bani, miliarde în România. Să vină, să cumpere cluburi, cluburi cu bugete foarte mari. Produc bani în România, dar nu suntem doar societate de consum, mai trebuie să și facem. Să dea Guvernul o lege simplă, 1-2-3% din cifra de afaceri. Să se implice!”, a spus Gică Hagi la conferința de presă a Farului.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.