Handbal

Rapid și CSM București au ignorat ordinul lui Novak » Cât sunt nevoite să plătească cele două echipe

+27 Foto
foto: Raed Krishan

Articol de Costi Prună  —  Tuesday, 23 August 2022

CSM București - Rapid 28-26, în Supercupa României la handbal feminin. Cele două echipe nu au respectat ordinul emis de Eduard Novak, ministrul sportului, prin care echipele trebuie să aibă în teren 40% sportivi români.

Rapid a folosit-o în primul 7 pe Alexandra Badea, în timp ce în echipa de start a lui CSM București s-au aflat Crina Pintea și Cristina Neagu. Conform regulii lui Novak, cele două echipe trebuiau să folosească în permanență 3 sportive din România.

Rapid și CSM București vor fi amendate de Federația Română de Handbal. Cele două echipe vor fi nevoite să plătească 3.000 de lei.

Ordinul Ministerului Sportului a fost publicat în Monitorul Oficial

„Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordin.

După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români. Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei

- Eduard Novak

Citește și alte știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.