Liga Campionilor

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au ratat grupele Ligii, după un nou eșec dur cu Benfica » Surpriza serii, produsă în Serbia + Cine a obținut biletele pentru grupele UCL

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au ratat grupele Ligii / Sursă foto: Twitter@Dinamo Kiev

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 24 august 2022

Dinamo Kiev, formația antrenată de longevivul Mircea Lucescu (77 de ani), a fost învinsă în play-off-ul Champions League, trupa miliardarului Igor Surkis ratând astfel șansa unei noi prezențe la „masa bogaților”. După 0-2 în tur, ucrainenii au pierdut și returul cu Benfica (0-3 pe Estádio da Luz).

După ce le-a eliminat pe Fenerbahce și Sturm Graz, Dinamo Kiev n-a mai găsit răspunsuri și pentru Benfica Lisabona, sfertfinalistă în ediția precedentă din Liga Campionilor. 

Formația lui „Il Luce” s-a prăbușit sub presiunea lusitanilor, fiind îngenuncheată în decurs de 15 minute în returul din Portugalia. Otamendi, Rafa Silva și Neres au semnat sentința ucrainenilor, care se mulțumesc cu grupele Europa League.

Rezultatele de marți:

Benfica - Dinamo Kiev 3-0 (2-0 în tur, 5-0 la general)

  • Au marcat: Otamendi '27, Rafa Silva '40, D. Neres '42

Viktoria Plzen - Qarabag 2-1 (0-0 în tur, 2-1 la general)

  • Au marcat: Kopic 58, Kiliment '73 / Ozobic 38

Cehii de la Viktoria Plzen au obținut o calificare nesperată în grupe, după ce la pauză erau conduși cu 0-1 de Qarabag. O repriză secundă de vis a cehilor o readuce însă pe Viktoria în grupele celei mai importante competiții europene.

Steaua Roșie Belgrad - Maccabi Haifa 2-2 (2-3 în tur, 4-5 la general)

  • Au marcat: Pesic '27, Ivanic '43 / Sundgren '45+2, a.g. Pavkov '90

Cel mai dramatic duel al serii a avut loc în Serbia, unde Steaua Roșie a ratat într-un mod incredibil calificarea în grupele Champions League. Sârbii recuperaseră scorul nefavorabil din tur (2-3) și conduceau în minutul 42 cu 2-0, după reușitele lui Pesic și Ivanic. 

Disputa de la Belgrad s-a jucat într-o atmosferă irespirabilă / Sursă foto: Twitter FK Crvena zvezda @crvenazvezdafk

A urmat însă un gol primit în prelungirile primei reprize, ceea ce avea să reprezinte începutul sfârșitului pentru formația din Belgrad. Dezastrul a venit în minutul 90, când Pavkov și-a trimis în proprie poartă, moment ce i-a amuțit pe fanaticii suporteri sârbi și a curmat speranțele de calificare ale echipei lui Dejan Stankovic.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.