Conference League

Viking - FCSB 1-3. CALIFICARE! Radunovic înscrie în prelungiri, FCSB e în grupele Conference League!

+43 Foto
Viking - FCSB 1-3. CALIFICARE! Radunovic înscrie din penalty, FCSB e în grupele Conference League!

Articol de Dan Udrea, Ionuţ Iordache  —  Thursday, 25 August 2022

FCSB s-a calificat eroic în grupele Conference League! Golul lui Radunovic din prelungiri îi duce mai departe în competiție pe roș-albaștri, după 3-1 cu Viking

  • Reporterul Dan Udrea și fotoreporterul Ionuț Iordache sunt corespondenții Gazetei Sporturilor în Stavanger (Norvegia) și transmit cele mai importante informații pentru cititorii GSP.ro.

Viking - FCSB 1-3. Cronică de Dan Udrea » Thriller cu happy end!

După un meci plin cu de toate, FCSB a înviat și a murit de mai multe ori, dar a dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor, când Radunovici a transformat în gol penalty-ul care o califică în grupele Conference League

Răducioiu avea dreptate, gazonul sintetic îi încurcă doar pe cei care nu sunt fotbaliști. FCSB a jucat în startul partidei ca și cum s-ar fi născut pe gazon artificial. Cu presing sus, cu presiune mare la poarta adversă, cu ocazii. Și chiar cu gol, venit după o fază fixă și după o eroare a tânărului portar islandez. Trupa lui Dică a rămas sus, și-a înghesuit adversara și meciul părea la discreția roș-albaștrilor.

Pe contre în Viking - FCSB: Cordea ocazie, Târnovanu ezitare

În fotbal însă, micile detalii pot face întotdeauna diferența. Și acestea s-au produs în decurs de numai 5 minute. 

Cordea și-a bătut joc de o situație uriașă, scăpat singur pe contraatac, după care, Târnovanu a apreciat greșit o ieșirea la picioarele lui Fridjonsson și a produs un penalty total gratuit. Din care gazdele au egalat. Nemeritat. Gol care însă avea să schimbe modul în care a arătat a doua jumătate a primei reprize. Cu FCSB precipitată în construcție și vulnerabilă fără minge.

Miculescu, ocazie imensă din 4 metri pentru FCSB

Octavian Popescu are calitate tehnică, însă pus atât de departe de poarta adversă, acțiunile lui nu prea mai au nici o valoare. 

Cu trecerea timpului, FCSB a cedat teren, a făcut pasul în spate și în loc să producă același fotbal bun din debutul de meci, a ajuns să încaseze o serie aproape fără sfârșit de avertismente. Chiar și așa, ar fi trebuit să intre în avantaj la cabine. 

Miculescu n-a găsit poarta, la o lovitură cu capul, singur din 4 metri. Ocazie imensă. 1-1 după 45 de minute, frustrant scor având în vedere mai ales calitatea îndoielnică a adversarului.

Portarul lui Viking joacă pentru FCSB!

La pauză, Dică realizează și el că poziția în care a evoluat Tavi Popescu îi anulează toate calitățile puștiului. Îl urcă în spatele lui Miculescu și îl pune pe Oaidă lângă Edjouma

O schimbare care pare defensivă, din moment ce a ieșit un atacant, Rusu și a intrat un mijlocaș, Oaidă. Debutul reprizei secunde e haotic. Se joacă parcă ar fi două echipe de curtea școlii, cu erori mari și cu o dezorganizare totală. Orice e posibil la cum arată cele două formații.

Și, din nimic, FCSB se vede în avantaj. Puștiul din poarta lui Viking e prea mic pentru un război atât de mare. Și o mai comite o dată. Acum însă gafa e de proporții. Mingea șutată la firul ierbii de Cordea îi trece și printre mănuși, dar și printre picioare. 1-2, scorul din tur.

Mai sunt 30 de minute. Și alte posibile 30. E clar că se va impune echipa care va fi mai puternică fizic. Dar și mental. Orice eroare de aici înainte va fi fatală. Iar goalkeeper-ul gazdelor vrea cu orice preț să câștige FCSB. O mai comite o dată, dar lobul lui Octavian Popescu nu are suficientă intensitate. 

Se joacă de la o poartă la cealaltă și chiar dacă jucătorii lui Dică au valoare individuală mai mare, ocazii nu apar. De fapt, apar, dar la poarta lui Târnovanu. Care are meritul de a duce meciul în prelungiri cu intervenția salvatoare din minutul 90.

Radunovic, ce sânge rece la penalty-ul decisiv din Viking - FCSB!

Ce prelungiri? Nu mai sunt prelungiri, fiindcă arbitrul maghiar vede faultul suportat de Florinel Coman în careul nordicilor și are sânge rece și pune mingea pe punctul cu var. Radunovic are și el o stăpânire de sine senzațională și execută fabulos. Parcă pune balonul cu mâna în plasa porții. E 3-1 pentru FCSB! E gata! Nu e, centralul nu fluieră finalul, vikingii se aruncă în atac și ratează o ocazie imensă. 

Acum chiar e gata. Victorie! Calificare! FCSB e din nou în grupe, după o pauză de 5 ani!

FINAL | Viking - FCSB 1-3

15.500au fost prezenți pe arena din Stavanger, la Viking - FCSB

Vocile Gazetei » Viorel Tudorache la finalul meciului

Reporterul GSP Viorel Tudorache comentează Viking - FCSB:

Dică a făcut două schimbări la pauză, prin care a reușit să mai echilibreze jocul dintre apărare și atac. FCSB a dominat mai clar, a plimbat mingea, iar Cordea a egalat din nou scorul la general, 2-2. Mulțumim, Gunnarsson! Portarul lui Viking, cel mai bun om de pe Arena Națională, a scăpat printre picioare mingea șutată de aripa lui FCSB de la distanță. 

Era minutul 53, iar roș-albaștrii mai aveau nevoie de un gol pentru calificare. Care a venit într-un final dramatic. Mai întâi, Târnovanu a salvat în minutul 90, iar Coman a scos un penalty, când se vedeau deja prelungirile. Radunovici a transformat precis și a dus-o pe FCSB din nou în grupe. Meritat!

Final de meci! FCSB s-a calificat mai departe!
GOL FCSB! min. 90+4 Radunovic înscrie din penalty! FCSB e în grupele Conference League
min. 90+3: Penalty pentru FCSB la un fault asupra lui Florinel Coman
min. 90+1 Schimbare la FCSB: iese Tavi Popescu, intră Ianis Stoica
min. 90: Târnovanu, paradă erorică la șutul lui Tripic!
min. 88: Gunnarsson reține șutul lui Coman din afara careului
min. 86: Vevatne e avertizat
min. 83: Fază foarte periculoasă a lui Viking! Șutul lui Tripic este respins de Boboc
min. 72: Cordea centrează din corner, Miculescu reia cu capul, Sandberg deviază în afara terenului
min. 70: Pasă a lui Coman pentru Cordea, portarul Gunnarsson iese și respinge. Octavian Popescu reia spre poarta goală, apărarea norvegienilor reușește să rezolve
min. 69: Schimbare la Viking: iese Karlsbakk, intră Traore
min. 59: Schimbare la FCSB: intră Marco Dulca, iese Malcom Edjouma
min. 58: Octavian Popescu șutează peste poartă
GOL FCSB! min. 53: Cordea înscrie! Cu un șut de la distanță, portarul scapă mingea printre picioare. Scor de prelungiri în acest moment
min. 46: Viking începe tare repriza secundă. Lokberg șutează, mingea e deviată în corner
A început repriza a doua
Schimbări la FCSB la pauză: iese Rusu, intră Oaidă, iese Pantea, intră Boboc. Dică trece de la 4-1-4-1 la 4-2-3-1, cu Miculescu vârf
Schimbări la Viking la pauză: iese Pattynama, intră Torsteinbo, iese Lokberg, intră Sandberg

Vocea Gazetei » Viorel Tudorache la pauză

Reporterul GSP Viorel Tudorache comentează Viking - FCSB:

FCSB a început perfect jocul. Edjouma a deschis rapid scorul, la fel ca la București. În minutul 3, era 2-2 la general, iar speranțele roș-albaștrilor în calificare erau relansate. Din păcate, elevii lui Dică n-au învățat din greșelile comise în tur și au fost egalați relativ repede pe o greșeală în defensivă. 

Tamm și Târnovanu au contribuit la penalty-ul transformat sigur de Tripici. E 1-1 la pauză, iar Dică trebuie aducă un suflu nou în repriza secundă. Tavi Popescu nu s-a văzut, Miculescu a ratat o ocazie uriașă, iar Rusu s-a întâlnit prea puțin cu mingea. Pentru calificarea în grupe e nevoie de mai mult.

min. 45+2: Pauză în Norvegia, la acest scor norvegienii sunt calificați!
min. 45+1 Tripic ia galben
min. 43: Radunovic centrează pentru Miculescu, dar atacantul nu reușește să se descurce în apărarea aglomerată a norvegienilor
min. 42: Dawa l-a blocat pe Tripic în careu, la o fază periculoasă a gazdelor
min. 32: Cordea centrează din cădere, iar Brekalo e aproape să înscrie în proprie poartă. Dawa era și el acolo, dar n-a reușit să reia 
min. 31: Pattynama ia galben pentru un fault la Cordea
min. 29: Florinel Coman e avertizat pentru un fault la Kabran
GOL Viking! min. 26: Tripic egalează din penalty!

VIDEO Atmosferă de senzație pe stadion:

>

min. 25: Târnovanu îl faultează în careu pe Karlsbakk, penalty pentru norvegieni!
min. 21: Tavi Popescu trimite peste poartă, din marginea careului, după pasa lui Florinel Coman 
min. 20: Fridjonsson nu reușește voleul, după pasa foarte bună a căpitanului Tripic 
min. 19: Târnovanu salvează extraordinar la lovitura de cap a lui Vevatne 
min. 19: Centrarea lui Cordea pentru Rusu este blocată in extremis
min. 17: Edjouma ia galben pentru o intrare tare la Lokberg
min. 8: Portarul norvegienilor respinge greu centrarea lui Cordea
min. 7: Florinel Coman șutează peste poartă de la 30 de metri
GOL FCSB! min. 2: Edjouma înscrie cu capul din centrarea lui Florinel Coman!

20:00 A început meciul

Viking - FCSB, echipele de start

VIKING: Gunnarsson - Bjorshol, Brekolo, Vevatner - Kabron, Lokberg, Solbakken, Fridjonsson, Pottynama - Karlsbakk, Tripic
REZERVE: Ostbo, Ree, Torsteinbo, De Lanlay, Sandberg, Auklend, Tangen, Vikston, Traore, Kvia-Egeskog, Paulsen, Austbo
ANTRENOR: Morten Jensen

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma - Cordea, Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu 
REZERVE: A. Vlad, Haruț, I. Stoica, M. Dulca, Boboc, Rață, Oaidă, Musi, Radaslavescu 
ABSENȚI: Panțâru, I. Cristea, Șut, Dumiter (accidentați), Olaru (suspendat), V. Crețu, Bouhenna, S. Șerban (în afara lotului)
ANTRENOR: Nicolae Dică

Stadion: Viking (Stavanger, Norvegia) 
Arbitru: Tamás Bognár (Ungaria)

Vocea Gazetei » Viorel Tudorache, înainte de Viking - FCSB

Reporterul GSP Viorel Tudorache comentează Viking - FCSB:

Returul începe de la 2-1 pentru norvegieni și cu FCSB în ofensivă, la controlul jocului, așa cum a fost și la București în urmă cu o săptămână. De altfel, într-un interviu acordat trimișilor Gazetei Sporturilor la Stavanger, unul dintre cei doi antrenori principali ai lui Viking, Morten Jensen, i-a pus tactica pe tavă lui Dică: „Ne vom apăra și joi, așa ar face și Steaua dacă ar da peste Barcelona, nu?”. 

Drept urmare, „Nick” a renunțat la un închizător și a schimbat sistemul din 4-2-3-1 în 4-1-4-1. Practic, FCSB forțează calificarea în grupe cu cinci jucători superofensivi: Cordea, Miculescu, Oct. Popescu, Fl. Coman - B. Rusu. Ar fi extraordinar ca FCSB să joace precum Barcelona Estului de altă dată.

Sosirea celor de la FCSB la stadion:

>

Meciul e sold out, suporterii norvegieni au început deja să umple arena! Printre ei sunt și fani români:

FOTO: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.