Liga Campionilor

Mircea Lucescu aruncă prosopul, după ce l-a eliminat Benfica: „Putea fi 7-0!”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 24 august 2022

Mircea Lucescu (77 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a comentat înfrângerea cu Benfica, scor 0-3, din returul play-off-ului pentru grupele Champions League. Echipa ucraineană fusese învinsă în tur cu 0-2 și va juca acum în grupele Europa League.

Dinamo Kiev avea o misiune imposibilă în meciul de pe Estadio da Luz după ce fusese învinsă fără drept de apel în tur, scor 0-2. Benfica a tranșat calificarea rapid la retur, cu 3 goluri venite în doar 15 minute (27 - Otamendi, 40 - Rafa Silva și 42 - Neres).

După meci, Mircea Lucescu a admis superioritatea celor de la Benfica și a afirmat că „putea fi 6, chiar 7-0 pentru ei”. Antrenorul român a amintit de condițiile dificile de pregătire ale echipei în contextul războiului dintre Ucraina și Rusia, dar precizează că „vrem să continuăm să jucăm fotbal”.

Mircea Lucescu, după Benfica - Dinamo Kiev 3-0: „Sunt mai buni, putea fi 6, chiar 7-0”

„Avem o mare problemă. Nu este posibil să facem atât de multe greșeli cum am făcut astăzi. Trebuie să ne antrenăm mai bine, nu suntem pregătiți să jucăm la acest nivel.

Am spus înaintea meciului că Benfica este mai bună decât noi, iar rezultatul de astăzi este dovada. Ar fi putut fi 6 sau 7 la 0. Există o diferență mare între cele două echipe.

Le-am oferit celor de la Benfica șanse să înscrie. Primul gol a venit după o greșeală a portarului, al doilea a fost o greșeală a apărării, care i-a dat mingea lui Rafa Silva, iar al treilea o greșeală colectivă, i-am pus pe contraatac”, a punctat Lucescu după meci, citat de futebol365.

Mircea Lucescu: „Nu caut scuze, Benfica a fost mai bună”

„Este foarte greu să găsești o echipă în situația noastră. Jucătorii noștri n-au mers acasă de două luni, nu și-au văzut familiile. Să vedem cum va juca Benfica cu alte echipe.

Nu vreau să caut scuze. Benfica a fost în ambele meciuri mai bună decât noi. Vrem să continuăm să jucăm fotbal. Vrem să fim imaginea unei țări care dorește să continue să trăiască. Sper ca jucătorii să-și revină psihic după acest meci.

Vom avea un an dificil, nu știm în ce condiții vom juca. Dar trebuie să continuăm să jucăm, va fi important pentru toți”, a completat „Il Luce”.

  • Dinamo Kiev va începe sezonul de campionat pe 3 septembrie, cu Zorya. Cu războiul în desfășurare, meciurile se vor juca în Kiev și în apropiere Capitalei, unde au fost luate măsuri de protecție.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.