Campionate

Imagini tulburătoare din Ucraina, la reluarea campionatului » Meciul a durat peste 4 ore, jucătorii s-au adăpostit în buncăr

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 august 2022

Campionatul din Ucraina s-a reluat săptămâna aceasta după o pauză îndelungată, însă războiul perturbă în continuarea desfășurarea firească a lucrurilor. Din cauza alarmelor aeriene, partida de miercuri dintre Rukh Lvov și Metalist Harkiv, încheiată 1-2, s-a terminat după nu mai puțin de 4 ore și 27 de minute!

Din cauza activării sirenelor de raid aerian, disputa de pe stadionul „Skif” din Lvov a fost întreruptă de nu mai puțin de trei ori, momente în care fotbaliștii și staff-urile celor două echipe au fost nevoite să se refugieze într-un buncăr. 

Partida, începută la ora 15:00, s-a încheiat abia la 19:27. Din fericire, în ciuda alertelor, în zonă nu s-au înregistrat ieri atacuri cu rachetă ale rușilor.

Federația din Ucraina confirmă: „Ambele echipe au trebuit să meargă în adăpost”

„Măsurile de siguranță și securitate reprezintă principala prioritate pentru noi, astfel că ambele echipe au trebuit să meargă de fiecare dată în adăpost, în conformitate cu protocoalele de siguranță disponibile. Durata totală a meciului a fost, într-adevăr, de patru ore și jumătate”, au transmis reprezentanți ai federației ucrainene, conform CNN

Imediat după terminarea partiei, pe Twitter au început să circule imagini cu momentele în care cele două echipe erau evacuate către buncăre. În total, meciul a fost întrerupt 145 de minute

>

Reguli stricte la meciurile din Ucraina: fără spectatori și cu buncăre antirachetă

Miercuri, după opt luni de pauză, fotbalul s-a reluat în Ucraina.

Meciurile din noul campionat se dispută în Kiev și în apropiere Capitalei, fiind luate măsuri importante de protecție. Fanii nu vor avea voie să vină la stadion, iar jucătorii și oficialii prezenți la meciuri vor trebui să fugă în buncărele antirachetă dacă în oraș se vor auzi sirenele care anunță raiduri aeriene.

În noul sezon vor lua startul 16 echipe, iar printre ele nu se vor afla Mariupol și FC Desna Chernihiv, cluburi din orașe grav avariate de atacurile rusești.

„Este o inițiativă unică în istorie. Avem fotbalul împotriva războiului, chiar în timpul războiului. Fotbal pentru pace. Să avem meciuri de fotbal nu e doar despre sport. Arată curajul oamenilor noștri și dorința pentru victorie”, a spus Andriy Pavelko, președintele Federației de Fotbal din Ucraina, citat de Marca.

VIDEO Ion Țiriac, despre conflictul sângeros din Ucraina și consecințele pe plan economic: „Toate sancțiunile se întorc către noi”

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.