Fotbal   •   Liga 2   •   FCSB vs. CSA STEAUA

Asociația Salvați Steaua, aflată de partea FCSB, anunță triumfător: „După 1 an, 3 luni și 27 de zile am primit motivarea de la Tribunal. CSA este obligat să ne comunice informațiile”

Asociația Salvați Steaua susține că Tribunalul București le-a admis cererea de chemare în judecată a Clubului Sportiv al Armatei

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 25 august 2022

Asociația Salvați Steaua, organizația aflată de partea FCSB în războiul identitar dintre clubul din Liga 1 și CSA Steaua, susține că Tribunalul București a obligat Clubul Sportiv al Armatei să îi prezinte informațiile solicitate, referitoare la desprinderea secției de fotbal de CSA în 1998. CSA fusese acționat în judecată pentru refuzul de a comunica informații de interes public. 

Asociația Salvați Steaua a anunțat în această după-amiază că Tribunalul București i-a transmis hotărârea prin care obligă Clubul Sportiv al Armatei să „comunice date esențiale pentru identitatea juridică și sportivă a fostei secții de fotbal de performanță, desprinsă de clubul «mamă» în 1998.”

Conform comunicatului emis de Asociația Salvați Steaua, Tribunalul București a constatat că „pârâtul este o autoritate publică în sensul art. 2 lit. a) din Legea nr. 544/2001, întrucât este o structură a Ministerului Apărării Naționale, care este o autoritate publică centrală, iar informațiile solicitate de reclamantă prin cererea nr. RP-476/17.07.2020 sunt informații de interes public deoarece privesc activitatea pârâtului”.

Asociația Salvați Steaua anunță triumfător: „Am primit motivarea de la Tribunal. CSA este obligat să ne comunice informațiile”


Cum Clubul Sportiv al Armatei „nu a justificat încadrarea informațiilor solicitate de reclamantă în categoria informațiilor exceptate de la comunicare (...)” și „nu a explicat cum ar putea fi afectat dreptul său la apărare în litigiile aflate pe rolul instanțelor de comunicarea către reclamantă a informațiilor solicitate de aceasta”, Asociația Salvați Steaua susține că CSA este acum obligat să comunice următoarele informații:

  • Decizia/ordinul/actul juridic prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, precum și continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții au fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București;
  • Regulamentele de organizare a Clubului Sportiv al Armatei din aprilie 1998 până în prezent;
  • Decizia de „înființare a unei echipe de fotbal” edictată/emisă de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Monitorului Oficial nr. 533 din 21 aprilie 2017, precum și actele juridice care au fundamentat și au creat condițiile specifice propice ale acestui demers de înființare a unei echipe de fotbal.

1 an, 3 luni și 27 de zile - perioada necesară pentru motivarea hotărârii judecătorești prin care CSA a fost obligat să ne comunice informațiile de interes public. Am îndrăzni să cităm finalul primului volum din Moromeții: „Timpul nu mai avea răbdare”!



- comunicat Asociația Salvați Steaua

Dosarul citat de Asociația Salvați Steaua a fost înregistrat pe portalul Ministerului Justiției pe 27 august 2020. Asociația Salvați Steaua figurează ca reclamant, Clubul Sportiv al Armatei Steaua ca pârât.


Revenim cu aspecte desprinse din hotărârea motivată”, mai precizează Asociația Salvați Steaua, care s-a prezentat în dosar drept o entitate fondată cu scopul de a „ocroti interesele suporterilor steliști de pretutindeni, având ca obiect clarificarea problemelor identitare ale secției de fotbal de performanță a clubului Steaua București”. 

VIDEO » Florin Bratu, despre derby-ul dintre Dinamo și Steaua din Liga 2 

Mai multe știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.