Conference League

Regulamentele UEFA permit mici „atenţii”» Ce ar trebui să fie în pungile oferite de cluburi arbitrilor şi altor oficiali

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 27 august 2022

Antrenorul celor de la Viking i-a acuzat pe oficialii FCSB că, la finalul meciului retur, „au venit cu pungile de cadouri pentru arbitri, așa că facem observație la UEFA”. Care este însă protocolul UEFA referitor la cadouri? Detalii, mai jos. 

Eliminați de FCSB din play-off-ul Conference League, norvegienii n-au trecut nici acum peste înfrângerea suferită joi. Morten Jensen, tehnicianul lui Viking, spune că românii ar fi recompensat brigada maghiară cu mici „atenții” la finalul partidei. Reglementările UEFA nu interzic însă atenţiile simbolice.

Cadourile simbolice sunt practică uzuală în cupele europene

Este o tradiție de ani ca echipele să le dea arbitrilor, după meciuri, materiale promoționale. De obicei, e vorba despre ceva simbolic. Un magnet în culorile clubului, un fular sau un fanion, lucruri de curtoazie care nu valorează mare lucru, dar exprimă respectul clubului față de brigada meciului. 

De altfel, regulamentul UEFA e clar: „cadourile către oficiali trebuie să nu ridice suspiciuni că ar putea să le influențeze comportamentul sau că ar putea crea vreo obligație sau vreun conflict de interese. Numai cadourile simbolice sau de natură tradițională, conforme cu obiceiul local, pot fi oferite sau acceptate”. 

Dacă pungile oferite de reprezentantul FCSB au conţinut doar astfel de obiecte, echipa nu riscă nimic. Până la această oră, oficialii clubului roș-albastru nu au oferit explicații publice referitoare la demersul care i-a deranjat pe cei de la Viking. 

>

Program Conference League: când joacă FCSB

FCSB își va începe aventura din Conference League pe 8 septembrie, cu un duel de gală, pe London Stadium, împotriva „ciocănarilor” antrenați de David Moyes. Peste doar o săptămână, la București vine Anderlecht.

Returul cu West Ham va avea loc în ultima etapă, o ipostază nu tocmai pe placul roș-albaștrilor. Motivul? În cazul în care echipa n-ar avea șanse de calificare, un sold-out pe Arena Națională ar fi mai puțin probabil.

  • Runda 1: 8 septembrie, 22:00: West Ham – FCSB
  • Runda 2: 15 septembrie, 22:00: FCSB – Anderlecht
  • Runda 3: 6 octombrie, 19:45: Silkeborg – FCSB
  • Runda 4: 13 octombrie, 22:00: FCSB – Silkeborg
  • Runda 5: 27 octombrie, 19:45: Anderlecht – FCSB
  • Runda 6: 3 noiembrie, 22:00: FCSB – West Ham

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.