Liga 1

Nicolae Dică: „Asta se întâmplă când nu dai 100% pentru echipă! Voiam să fac 7-8 schimbări la pauză”

+25 Foto
Nicolae Dică / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 28 August 2022

Nicolae Dică, tehnicianul celor de la FCSB, nu s-a ferit să-și critice jucătorii pentru prestația din meciul cu Hermannstadt, încheiat la egalitate, 2-2. 

Dică a explicat de ce și-a încălcat promisiunea și a făcut patru schimbări la pauză, vorbind, punctual, despre lucrurile care l-au nemulțumit la echipa sa. 

Nicolae Dică și-a pus la zid jucătorii, după egalul cu Hermannstadt: „Asta se întâmplă când nu dai 100% pentru echipă!”

„Am făcut o partidă foarte slabă. Nu mă așteptam la acest lucru, nu-mi doream acest lucru. Le-am spus jucătorilor că trebuie să uităm calificarea din Conference League și să ne concentrăm pe campionat. I-am avertizat pe jucători că trebuie să fim atenți!

Voiam să fac trei schimbări în mintul 30, mi-a zis Vio (n.r. - secundul Viorel Tănase): «Nu face, nu face schimbările!». La pauză, voiam să schimb vreo 7-8 jucători, m-am gândit că trebuie să vin cu forțe proaspete în ofensivă. Nu ne-am creat ocazii în prima repriză, nu reușeam să puneam presiune. 

Problema noastră e că luăm goluri foarte ușor, plus că nu reușim să marcăm atâtea goluri pe câte ocazii avem. Nu vreau să fac o analiză asupra unui jucător, pe mine mă interesează per ansamblu ce s-a întâmplat cu echipa. Nimeni nu a avut agresivitatea pe care mi-o doream, agresivitatea pe care eu am văzut-o de la momentul în care m-am întors

Atunci când nu dai 100% penteru echipă, nu poti sa câstigi. Nu câstigi doar cu un echipament frumos, cu un stadion frumos sau cu oamenii care te susțin. Trebuie să dea mai mult!”, a spus Dică, la microfonul Prima Sport. 

Nicolae Dică, despre...

...poziția dezamăgitoare din clasamentul „Supeligii”: E clar că trebuia să avem mai multe puncte până acum. Un club care-și propune să câștige campionatul trebuia să fi câștigat mult mai multe până acum”.

...„perla” Tavi Popescu: „Ne-a ajutat mult pe fază defensivă. Într-adevăr, nu mai are realizările cu care v-a învățat pe plan ofensiv. Trebuie să avem răbdare cu el, iar jucătorii tineri nu sunt constanți. Eu am încredere în el, îmi doresc să ne ajute în continuare”

...despre transferul lui Compagno: „La Craiova a adus un plus acest jucător. Vom vedea când va veni aici dacă va avea evoluții la fel de bune. Mi-am dorit să aducem un jucător de calitatea lui, ne dorim să aibă evoluții cât mai bune”. 

...despre programul aglomerat al FCSB: „Mie nu-mi place să mă plâng, dar nu e ușor să joci un meci greu, cu încărcătură aparte în Europa, să zbori în noaptea respectivă și apoi să joci peste două zile. Sunt 10 jucători noi, trebuie să-i schimb, jucăm la 3 zile”. 

A fost un joc dificil. Am fost puțin obosiți după meciul din Conference League, jucasem cu puțin timp înainte. Din păcate, nu am reușit să ne câștigăm, ne concentrăm pentru următoarele meciuri. 

Mă simt vinovat pentru primul gol, apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. După, am încercat să-mi repar greșeala și să mă concentrez cât mai bine. 

Suntem o echipă nouă, avem foarte mulți jucători noi, dar, așa cum am mai spus, suntem la începutul sezonului. Trebuie să muncim și trebuie să luăm lucrurile pas cu pas.

- Joyskim Dawa, fundaș FCSB

VIDEO Superexecuția reușită de Dawa împotriva lui Hermannstadt

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.