Liga 1

A fost Laszlo Balint sabotat de jucători? „În nicio secundă nu cred că s-ar fi gândit să mă îndepărteze”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 30 august 2022

Laszlo Balint a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” și a discutat despre situația de la Universitatea, echipă care l-a demis chiar după victoria 2-1, din derby-ul cu rivala din oraș, FCU. Antrenorul de 43 de ani a comentat și despre relația pe care a avut-o cu președintele clubului, Sorin Cârțu.

- Laszlo, cu Sorin Cârțu cum te-ai împăcat?
- Bine, foarte bine. Am avut discuții constructive de fiecare dată când ne-am intersectat, pentru că avea momente când venea la baza de antrenament, asista la pregătire. După aceea aveam o scurtă discuție. Am mai vorbit cu dânsul și în deplasări, când a venit cu echipa la meciurile din Conference. Deci din punctul meu de vedere a fost o colaborare OK.

>

- Cârțu are un rol important sau este doar o interfață a lui Rotaru?
- Vă dați seama că nu pot să evaluez eu ce rol are domnul Cârțu. Eu l-am văzut foarte implicat în viața echipei.

- Implicat este, dar are și putere?
- Nu știu, nu pot să vă spun. Nu știu cum sunt împărțite sarcinile și puterea de decizie acolo, la nivelul clubului.

- Gyuszi, e posibil să te fi lucrat și jucătorii?
- Nu, nu, nu cred! Am avut o relație foarte bună. Chiar am simțit acest lucru imediat după meciul câștigat înaintea demiterii mele, când efectiv i-am simțit că au jucat în mare parte și pentru mine. După meci a fost o stare de-a dreptul euforică!

- E adevărat că ați fost acuzați de bucurie euforică după meciul cu FCU?
- Mi s-a părut asta. Nu, nu a fost exagerată. Era o victorie care venea într-un moment greu, într-un meci foarte important pentru tot ce înseamnă acea rivalitate locală și, în plus, o descătușare.

- Deci în niciun moment nu crezi că a fost un puci împotriva ta?
- În nicio secundă nu cred că jucătorii s-ar fi gândit să mă îndepărteze.

- Dar de ce l-ai exclus pe Nistor din lot?
- Nu a fost strict decizia mea, pentru că Universitatea Craiova nu este un club unde antrenorul să poată lua astfel de decizii. A fost o decizie discutată cu oamenii din conducerea clubului.

- Concret cu cine?
- Cu domnul Rotaru și cu Marian Copilu. O decizie care trebuie analizată, cântărită, pentru că totuși sunt jucători importanți. Eu vă spun legat de Nistor. Au fost anumite chestii tactice, pentru că îmi doream foarte mult să evolueze într-un anumit rol. Nu s-a pliat pe rolul respectiv, mi-aș fi dorit mult mai multă disciplină tactică din partea lui.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.