Liga 1

FCU Craiova - Sepsi 1-0 » Victorie după două etape pentru alb-albaștri, la primul meci fără Andrea Compagno

FCU Craiova - Sepsi // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 30 august 2022

FCU Craiova a învins-o pe Sepsi OSK în etapa 8 a SuperLigii, scor 1-0, cu un gol înscris de Sekou Sidibe după un henț evident, nesancționat de brigada de arbitri condusă de Horațiu Feșnic.

Covăsnenii au început meciul furibund și au generat prima ocazie importantă. Cosmin Matei l-a întins serios pe Robert Popa cu o execuție din lovitură liberă.

În minutul 10, Sepsi a introdus mingea în poartă prin Alexandru Tudorie, dar reușita atacantului central nu a fost validată, acesta aflându-se în afara jocului în momentul pasei.

10 minute mai târziu, a venit rândul oltenilor să aibă un gol anulat. Claudiu Bălan, înlocuitorul lui Andrea Compagno pe poziția de vârf, a introdus în plasă mingea respinsă în față de Roland Niczuly, portarul echipei din Sf. Gheorghe.

Alexandru Cerei, arbitrul asistent de pe acea parte, a lăsat fanionul jos, dar analiza din camera VAR a relevat că Bălan se afla în poziție de ofsaid în momentul în care Sidibe lovise mingea. Reușita a fost, astfel, anulată.

Bară Sepsi, gol FCU Craiova în a doua jumătate a primei reprize

Cea mai mare ocazie din prima parte pentru covăsneni a venit în minutul 31, când Nicolae Păun, „închizătorul” lui Sepsi, a lovit bara transversală din câțiva metri, la capătul unei devieri pe spate a lui Dumitrescu.

La cabine aveau să intre în avantaj alb-albaștrii, care au dat lovitura în minutul 44, prin Sekou Sidibe. Servit de Asamoah cu o pasă lungă, Sidibe l-a depășit din preluare pe fundașul stânga Dumitrescu, apoi a șutat pe lângă Niczuly.

>

Reluările au arătat că mijlocașul lui FCU a lovit mingea cu brațul după preluarea pe piept, dar „centralul” Horațiu Feșnic nu a sancționat atingerea cu brațul. Nici perechea de arbitri din camera VAR, Iulian Dima - Vlad Bârleanu, nu a intervenit.

FCU Craiova - Sepsi // foto: captură DigiSport

În prima bucată a reprizei secunde, FCU Craiova a anihilat-o ideal pe Sepsi. Covăsnenii au fost la conducerea partidei, în special după eliminarea lui Sidibe din minutul 69, dar nu a reușit să egaleze.

A fost aproape în minutul 81, când lovitura de cap a lui Mihai Bălașa a provocat o paradă spectaculoasă a lui Robert Popa. În rest, FCU s-a apărat excelent și a obținut astfel cele 3 puncte puse în joc.

Elevii lui Marius Croitoru au acum 10 puncte, la fel de multe precum Sepsi.

FINAL » FCU Craiova - Sepsi 1-0

Echipele de start la FCU Craiova - Sepsi:

FCU Craiova (4-2-3-1): R. Popa (cpt.) - Negru, Duarte, Grigore, Huyghebaert - Asamoah, Dr. Albu - Sidibe, G. Iancu, Van Durmen - Cl. Bălan
Rezerve: Mogoșanu - Papadopoulos, Paramatti, Achim, Baeten, Marquet, Bahassa, Chițu, G. Ganea
Absent: Bauza (indisponibil)
ANTRENOR: Marius Croitoru

Sepsi OSK (4-3-3): Niczuly (cpt.) - Dimitrov, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu - C. Matei, Păun, J. Rodriguez - Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu
Rezerve: Began - Ispas, Ciobotariu, I. Gheorghe, Aganovic, Francisco Junior, Golofca, Achahbar, Rondon
Absent: Safranko (indisponibil)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

Stadion: Municipal (Târgu Jiu)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Bârleanu Vlad (Bucureşti)

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.