Liga 1

Rapid - U Cluj 1-0 » SuperLideri, după un meci rezolvat de la punctul cu var

Rapid - U Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 30 august 2022

Rapid a învins-o pe U Cluj în etapa 8 a Ligii 1, scor 1-0, cu un gol din penalty. Alb-vișiniii devin, astfel, lideri în campionatul intern.

Ardelenii au amenințat poarta lui Horațiu Moldovan în minutul 9, când Ely Fernandes a centrat cu exteriorul în fața porții, către Adrian Bălan. Vârful Universității a ratat balonul, reținut fără probleme de goalkeeperul Rapidului.

Replica Rapidului din prima repriză a fost moale. Dugandzic și Ioniță au încercat poarta lui Gorcea de la distanță, fără succes.

Meciul a continuat în aceeași notă și în partea secundă, în ciuda celor 3 schimbări efectuate de Adrian Mutu la pauză. Cele două echipe s-au anihilat reciproc, iar ocaziile importante de poartă au lipsit cu desăvârșire.

Un penalty a decis meciul din Giulești

Meciul s-a deschis în minutul 76, când „centralul” George Găman a dictat penalty pentru giuleșteni, după ce Denis Ispas a blocat, aparent cu brațul, un șut expediat de Cristian Săpunaru.

Faza de penalty din Rapid - U Cluj // foto: captură DigiSport

Faza a fost analizată în camera VAR timp de aproximativ 4 minute, iar în cele din urmă decizia lui Găman a fost menținută. Dugandzic a transformat lovitura de la 11 metri fără emoții.

Golul vârfului transferat de la CFR Cluj i-a adus Rapidului victoria, în ciuda unei duble-ocazii uriașe a ardelenilor din minutul 90+3. Servit de Briceag la aproximativ 7 metri de poarta Rapidului, Boiciuc a reluat defectuos cu capul. Balonul a ajuns cu noroc la Ely Fernandes, care a șutat catastrofal, mult peste!

Cu 3 puncte în traistă, elevii lui Adrian Mutu redevin lideri în SuperLigă, cu 18 puncte acumulate în 8 etape, 3 peste Farul și 6 peste FC Argeș.

FINAL » Rapid - U Cluj 1-0

VIDEO » Atmosferă fantastică în Giulești! Peste 11.000 de fani în tribune

>

Echipele de start la Rapid - U Cluj:

Rapid (4-3-3): H. Moldovan - Dussaut, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, Morais - Pănoiu, Crepulja, Ciobanu - Mățan, Dugandzic, Al. Ioniță 
Rezerve: Drăghia - Onea, Dr. Grigore, Ignat, Kait, Albu, Sefer, Papeau, Costache
Absenți: Vojtus, Belu (accidentați), Fl. Ștefan (incert)
ANTRENOR: Adrian Mutu

U Cluj (4-3-3): Gorcea - Romeo, Pițian, D. Ispas, Briceag - Bic, Pires (cpt.), F. Filip - Chipciu, Ad. Bălan, Ely Fernandes
Rezerve: Păun - Baravykas, Fl. Ilie, Pîrvulescu, Remacle, Purece, Haită, Boiciuc, G. Simion
ANTRENOR: Eugen Neagoe

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia) / Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei), Arbitru AVAR: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti)

Citește și alte știri despre Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.