Liga 1

Fază la limită în CS Mioveni - UTA » Noi probleme cu VAR-ul în Liga 1? „Pare ofsaid de jumătate de metru” + ce ar fi făcut primarul

foto: captură Digisport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 30 August 2022

Startul meciului CS Mioveni - UTA Arad, din etapa a 8-a din Liga 1, a fost unul încins. 

După ce gazdele au deschis scorul în minutul 9, prin Adrian Scarlatache, oaspeții au egalat prin Otele, în minutul 11, după o fază la care CS Mioveni a cerut ofsaid. 

Fază controversată în CS Mioveni - UTA Arad

După o pasă în adâncime a lui Batha, mingea a ajuns la Vuckevic, care a centrat în fața porții, de unde Otele a marcat. Cei de la Mioveni au reclamat o poziție de ofsaid la Vuckevic, dar arbitrul Marian Barbu a validat golul, după un dialog cu camera VAR, care a decis că Balaur (încercuit, în tricou galben) îl ține în joc pe muntenegrean (încercuit, în roșu).

Probleme cu VAR-ul? 

În pauză, în cadrul emisiunii „Liga DigiSport”, Florin Bratu, fostul selecționer al României U21, a fost de părere că arbitrii au luat decizia greșită: „Pare ofsaid de jumătate de metru din imaginea pe care o vedem”.

Invitat în studio, jurnalistul Lucian Lipovan a susținut că are informații că Ion Georgescu, primarul din Mioveni, ar fi cerut explicații de la arbitrii din camera VAR, iar aceștia l-ar fi anunțat că sistemul nu a funcționat, camera de la linia de 16 metri nefiind orientată corect, și, prin urmare, s-a mers pe mâna asistentului.

Verdictul specialistului: „Nici nu este nevoie să se folosească softul” 

Contactat de GSP.ro, un arbitru a susținut că decizia a fost una corectă. 

„La o primă vedere nici nu este nevoie să se folosească softul special pentru detectarea ofsaidului. Uitându-ne doar la liniile gazonului se poate observa că în momentul pasei, jucătorul celor de la Mioveni cu numărul 25 (n.r. - Ionuț Balaur) îl scoate din ofsaid pe cel al Aradului, Vukcevic. 

E cert că în camera VAR s-au trasat liniile speciale și s-a constatat că totul era în regulă, golul fiind validat”, a precizat un arbitru FIFA pentru GSP.RO. 

VIDEO Petre Grigoraș sare în apărarea VAR: „Trebuie să ne concentrăm pe fotbal, nu pe aceste greșeli”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.