Liga 1

Eroii “cîinilor” explică

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  marţi, 06 mai 2008

Bratu şi Dănciulescu povestesc în detaliu trăirile din derby.

Bratu şi Dănciulescu au fost gurile de foc ale roş-albilor în derby. Bratu i-a pasat lui “Dan­­ciu”, care a scos penalty, iar pri­­­mul a deschis scorul. Apoi, cursă a lui Bratu pe stînga, pasă decisivă la marginea careului mic şi Corbu’ a lovit letal. Ieri, cei doi au retrăit mo­men­tele de glorie şi şi-au povestit tră­irile din timpul şi de după vic­torie.

- Cum te simţi la o zi după succes?
Bratu: – Împlinit.
Dănciulescu: – Împlinit. A zis şi Bratone la fel? Eee, se vede că sîntem colegi în atac şi dăm goluri împreună pentru Dinamo.

- Ce înseamnă un gol în marele derby?
Bratu: – Inexplicabil în cu­vinte. Fantastic! Fabulos! Iar pentru mine golul împotriva Stelei, deşi din penalty, este mai im­portant decît toate celelalte 16 din acest sezon, decît cel cu Lazio sau cele cu Rapid şi Craiova. Vreau să dedic golul soţiei, Andreea, fetiţei mele, Melissa, căruia tati o să-i arate în cîţiva ani cum băteam Steaua, suporterilor, pe care cred că i-am făcut fericiţi, dar şi celor care s-au îndoit de victoria noastră.
Dănciulescu: – Ne-au durut sus­piciunile dinaintea derby-ului, am avut o dorinţă extraordinară să marchez.

- De ce v-aţi manifestat special după gol?
Bratu: – Mitralierea ad­ver­sa­rului a fost o descătuşare. De fapt, prin acel gest am vrut să arăt că-i apăr pe toţi dinamoviştii a căror onoare a fost pusă la îndoială, dar şi faptul că sînt şi sînt mîn­dru de acest lucru. Iar apoi le-am arătat tabela steliş­tilor... Păi, ce rost mai avea la sco­rul ăla să mai ră­mînă în stadion?
Dănciulescu: – Am arătat tricoul fanilor întrucît eram fericit că am marcat împotriva rivalei de moarte şi am demonstrat încă o dată că sînt profesionist. Chiar dacă familia Lăcătuş este a doua familie pentru mine şi-mi pare rău pentru naşii mei. Destinul cred că m-a ales să dau tocmai eu gol. Însă am fost întotdeauna învăţat să muncesc pentru a reuşi în viaţă.

- Cine ai vrea să cîştige titlul miercuri, CFR Cluj sau Steaua?
Bratu: – Am jucat pentru noi, nu pentru altcineva, am avut un or­goliu de apărat, dar sperăm să cîştige CFR titlul.
Dănciulescu: – Eu îmi doresc să joc miercuri la Arad şi să ies gol­geter. Atît . Nu-mi pasă cine iese cam­­­pioană.
- E frustrant pentru voi acum, după ce aţi învins Rapid şi Stea­ua, să realizaţi că nu cîştigaţi nici un trofeu?
Bratu: – Am dovedit că pu­tem, că sîntem puternici, iar la anul pe vremea asta poate vom ce­le­bra noi titlul cu numărul 19. Forţă a­vem, vom reuşi dacă rămînem uniţi.
Dănciulescu: – Calitate e, for­­ţa grupului există, să fie linişte şi sezonul viitor vom mai adăuga un trofeu în palmaresul clubului.

Trică vrea BD la Euro

Golgeterul CFR-ului, Eugen Trică, spune că nu s-a îndoit ni­cio­dată de corectitudinea derby-ului din Ştefan cel Mare: “Am jucat în 12-13 astfel de meciuri pentru Steaua. Doamne, ce orgolii sînt! Este pentru prima oară cînd am ţinut cu Di­na­mo, am fost un «cîine» adevărat. Dăn­ciulescu şi Bratu ar trebui să urce în avionul pentru Euro. Sînt cei mai buni ata­canţi din România şi ar fi cea mai mare nedreptate să nu fie luaţi la lot. Ei sînt capabili să aducă punc­tele necesare calificării din grupe”.

Au sucit minţile scouterilor!

Emisari ai echipelor Feyernoord, Beşiktaş, Olympiakos, AEK Atena, PSV Eindhoven, Catania şi Trabzonspor au urmărit derby-ul din Ştefan cel Mare, iar Bratu şi Dănciulescu le-au luat ochii. Feyernoord, BJK şi Oly s-au interesat de preţul lui Bratu, pe care dinamoviştii îl consideră, momentan, netransferabil. Însă dacă vor oferi 1 milion de euro, e greu de crezut că roş-albii nu-i vor permite atacantului de 28 de ani să plece.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.