Nationala

Alexandru Pelici la România U19! Fostul antrenor de la Mioveni a preluat locul lăsat vacant de Andrei Vasâi

Alexandru Pelici, foto: Imago

Articol de Marius Mărgărit  —  joi, 01 septembrie 2022

Alexandru Pelici, antrenorul dat afară în urmă cu o săptămână de la CS Mioveni, va antrena România U19 în peliminariile EURO 2023 din Malta. 

UPDATE 13:15 » OFICIAL: Alexandru Pelici la România U19

FRF a emis un comunicat prin care anunță numirea lui Alexandru Pelici ca selecționer al României U19.

Alexandru Pelici este noul selecționer al naționalei U19 a României

Tehnicianul în vârstă de 48 de ani va conduce reprezentativa juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2004 în campania de calificare pentru Campionatul European 2023. Alexandru Pelici, ultima oară pe banca lui CS Mioveni, cu care a obținut promovarea în prima ligă, și-a început cariera de antrenor în 2003, la Unirea Alba Iulia. 

Are în palmares încă două promovări, cu Voința Sibiu și Hermannstadt, cu cei din urmă disputând chiar o finală de Cupa României, în 2018, când echipa evolua în Liga 2!

„Este o onoare pentru mine să reprezint echipa națională a României în acest nou rol de selecționer Under 19. Este o provocare pentru mine, mai ales că urmează în scurt timp primele meciuri de calificare, dar mă voi folosi de toată experiența mea pentru a crea un grup unit alături de care să obținem rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat selecționerul României U19, Alexandru Pelici.

- Comunicat FRF

  • Naționala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. 
  • Se califică mai departe la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.
  • La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.

Pelici debutează pe 21 septembrie la România U21

Ce meciuri va juca România în calificările pentru Turul de Elită

  • Miercuri, 21 septembrie, ora 20:00: Letonia – România
  • Sâmbătă, 24 septembrie, ora 20:00: România – Lituania
  • Marți, 27 septembrie, ora 18:00: România – Austria

Alexandru Pelici va fi noul selecționer al României U19

În vârstă de 48 de ani, Pelici a semnat un contract cu Federația România de Fotbal pentru a pregăti campania de calificare la European. 

De-a lungul carierei, Alexandru Pelici a antrenat mai mult în eșaloanele inferioare, dar a fost pe bancă și în Liga 1 cu echipe precum Voința Sibiu, Hermannstadt sau CS Mioveni. 

Când s-a despărțit de CS Mioveni, Pelici era cel mai longeviv antrenor din Liga 1. El a promovat echipa în Liga 1 la finalul sezonului 2020-2021 și a salvat-o de la retrogradare în sezonul trecut. Atunci, CS Mioveni era ultima în Liga 1, cu doar un punct în 6 etape.

Alexandru Pelici, fost antrenor CS Mioveni // foto: captură YouTube @ Look Sport

Andrei Vasâi s-a despărțit de selecționata U19

Antrenorul care a condus în această vară România U19 la Campionatul European a refuzat să-și prelungească contractul cu FRF, având o ofertă mai bună pentru a pregăti o națională din Golf.

Federația Română de Fotbal i-a propus prelungirea colaborării, dar acesta a anunțat că își dorește o experiență în străinătate, aflându-se în negocieri pentru a prelua o selecționată din zona arabă.
- Comunicat FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.