Liga 1

Becali bifează toate paradoxurile » Situație de neînțeles la FCSB: prin ce trece jucătorul transferat în această vară

Situația mijlocașului Vadim Rață (29 de ani) strânge toate paradoxurile posibile: Becali vrea să renunțe la el după doar 100 de minute jucate, deși antrenorul și managerul îl doresc.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Saturday, 03 September 2022

Situația mijlocașului Vadim Rață (29 de ani) strânge toate paradoxurile posibile: Becali vrea să renunțe la el după doar 100 de minute jucate, deși antrenorul și managerul îl doresc. Fostul club îl acceptă înapoi, însă fotbalistul nu e de acord cu termenii financiari propuși de patronul roș-albaștrilor. Luni se închide perioada de mercato, iar fotbalistul nu poate juca decât la una dintre cele două formații care au făcut ping-pong cu el în ultimele două săptămâni.

Vadim Rață a crezut că a dat lovitura când a semnat luna trecută cu FCSB, cel mai important club din palmaresul său, pe care mai figurau până în această vară nume precum Șeriff Tiraspol, Zaria Bălți, Milsami Orhei, Speranța NS, Chindia, Voluntari. Momentul de apogeu al carierei mijlocașului din Republica Moldova s-a transformat însă rapid într-un calvar. Iar în aceste zile, Rață e în mijlocul unei situații incredibile. Nu știe sigur la ce club va activa de săptămâna viitoare.

În primul rând, el a apucat deja să evolueze în acest sezon la două echipe. A început la Voluntari, unde a bifat primele 4 etape, după care a jucat și pentru FCSB.

Conform regulamentului, un fotbalist nu poate să evolueze pentru mai mult de două cluburi pe parcursul unui an competițional. Din start, Rață are doar două variante până în vara lui 2023: FCSB sau Voluntari. Exclus altă echipă. Și de aici începe situația complicată, aproape ingrată în care el se regăsește.

Cum arată negocierile în cazul lui Vadim Rață

Gigi Becali s-a săturat de el după numai 3 meciuri în care a evoluat și în care a jucat doar ceva mai mult de 100 de minute în total. Patronul nu-l mai dorește și a anunțat și public acest lucru. 

Imediat le-a propus celor de la Voluntari ca jucătorul să se întoarcă acolo, iar clubul ilfovean a fost de acord, însă a solicitat să-i fie achitată o anumită parte din suma de transfer care fusese agreată de cele două părți, în jur de 350.000 de euro. 

În momentul în care Rață a fost anunțat de ceea ce vrea Becali, acesta a impus anumite condiții financiare în care ar fi dispus să plece și să revină sub comanda lui Liviu Ciobotariu. Printre care și achitarea unei sume de bani sau să-și păstreze salariul pe care a apucat să semneze cu roș-albaștrii și care este mult superior celui pe care a rulat în sezoanele trecute la Voluntari.

Cum situația s-a tergiversat în ultimele zile, Rață nici în acest moment nu știe cu exactitate unde va fi de luni încolo. 5 septembrie e data limită pentru fereastra de transferuri în Liga 1 și ziua de luni va lămuri ce va face mijlocașul moldovean. Fie va refuza să renunțe la contractul cu FCSB, caz în care vicecampioana va fi obligată să-l păstreze și să-l plătească conform înțelegerii, dar foarte probabil nu va mai juca deloc, fie va accepta condițiile de reziliere și să revină la Voluntari, unde ar fi, foarte probabil, om de bază. 

Ce meciuri a jucat la FCSB

Când a venit, îl sfida pe Becali

După ce a semnat contractul cu FCSB, la jumătatea lunii august, fostul mijlocaș al Voluntariului a fost întrebat, când a fost prezentat în tricoul noii sale echipe, despre modul brutal în care Gigi Becali se comportă de multe ori la adresa jucătorilor. Rață a părut stăpân pe situație și chiar a susținut cu subiect și predicat că patronul FCSB nu-l poate speria cu nimic. 

Vadim Rață, în tricoul celor de la FCSB

„Cred că voi face faţă şi vreau să aduc un plus echipei. Dacă vă uitaţi în CV-ul meu e cel mai important club. Nu am frici. Vreau să reuşesc. De ce să îmi fie frică de Becali? Mă bate? Ştiu că iese prin presă, dar eu o să încerc să nu îi dau motive”, a spus atunci Rață.

30 de meciuriare Vadim Rață în naționala Republicii Moldova, pentru care a marcat și un gol

VIDEO DEZBATEREA ZILEI, 1 septembrie » Poate Nicolae Dică să o scoată pe FCSB din criză?

>

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.