Liga 2

Confirmare la „Profu' de Sport”: „Da, ni s-a propus să preluăm Dinamo. Dar ar fi fost un conflict de interese evident”

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie // foto: Facebook @ Dinamo Bucuresti

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 03 septembrie 2022

Invitat în „vestiarul” GSP pentru podcastul „Profu' de Sport”, Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV pentru Liga 1, a admis că i s-a propus să preia clubul Dinamo, care se zbate să găsească acționari capabili să îl readucă pe linia de plutire.

Orlando Nicoară spunea astă-primăvară că „o eventuală retrogradare a lui Dinamo ar fi un adevărat dezastru pentru industrie, la modul general, inclusiv pentru televiziuni, pentru Ligă”. Dar cum vede situația acum, când roș-albii chiar au părăsit prima scenă?

>

Orlando Nicoară, la „Profu' de Sport”: „Vrem Dinamo în SuperLigă”

- Astă-primăvară, spuneai că o eventuală retrogradare a lui Dinamo ar fi un adevărat dezastru pentru industrie, la modul general, inclusiv pentru televiziuni, pentru Ligă... 
- Pentru toți, da.

- Între timp, retrogradarea s-a întâmplat. Îți reconsideri poziția? Adică, există viață și după Dinamo? 
- Există viață, evident că există viață și după Dinamo, asta facem în momentul de față, trăim fără Dinamo în SuperLigă. Dar noi vrem Dinamo în SuperLigă! Noi, ca televiziuni, voi, ca presă, suporteri... pentru că Dinamo trebuie să fie în Liga 1! Din păcate, într-o formă sau alta, lucrurile nu se clarifică acolo, dar Dinamo e al doilea cel mai important brand din fotbalul românesc. Anul ăsta au reintrat U Cluj, Petrolul, Hermannstadt, dar era bine să fie și Dinamo.

Confirmare în „vestiarul” GSP: „Am ajuns la niște discuții pentru a investi la Dinamo”

- Tot în contextul în care vorbim despre Dinamo, este adevărat că, la un moment dat, ți s-a propus ție și partenerului tău din eAD și de la Prima TV, Adrian Tomșa, să preluați clubul? 
- Este adevărat.

- Și ce v-a împiedicat? 
- Nu putem. Noi suntem într-un business în care gestionăm drepturile comerciale și de TV pentru Liga 1, era un conflict de interese evident.

- Doar asta v-a oprit să investiți la Dinamo? Adică, nici măcar n-ați ajuns la discuții? 
- Am ajuns la niște discuții. Intenția noastră a fost de a stabiliza situația de la Dinamo și a-i ajuta să intre în Liga 1.

Orlando Nicoară

Mai multe părți din „Profu' de Sport”: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.