Campionate

Everton - Liverpool 0-0 » Puncte împărțite în derby-ul Merseyside! Salah a lovit bara în 90+5

Everton - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 03 September 2022

Everton și Liverpool au remizat alb în etapa 6 din Premier League, la capătul unui meci cu parade excepționale ale celor doi portari, Jordan Pickford, respectiv Alisson.

Everton a început meciul mai bine, cu intensitate, dar jucătorii lui Frank Lampard s-au precipitat de fiecare dată când au dus mingea în apropierea porții lui Alisson. Treptat, Liverpool a pus stăpânire pe joc și a urcat liniile.

Cele mai mari șanse de gol din prima parte au venit în minutul 43. Primul care a fost aproape de a deschide scorul a fost Darwin Nunez. Uruguayanul a preluat pe piept o pasă lungă și a șutat violent, dar Pickfort a respins în bară. Câteva momente mai târziu, Luis Diaz a luat bara la țintă la rândul său.

Partea a doua a început furtunos. Pickford a salvat-o pe Everton în câteva rânduri, în special la execuțiile lui Firmino și Fabinho. În minutul 65, a venit rândul lui Alisson să intervină decisiv, când Maupay l-a luat la țintă din câțiva metri.

Golul lui Everton, anulat de VAR

Ambele echipe au căutat golul izbăvitor până la final. Everton a introdus mingea în poartă în minutul 69, prin Conor Coady, dar reușita a fost anulată după ce arbitrii din camera VAR au sesizat că fundașul central se afla în afara jocului în momentul pasei lui Maupay.

Până la final, McNeil pentru Everton, plus Firmino și Salah pentru Liverpool au ratat alte șanse bune de gol. Portarii celor două formații au fost din nou la înălțime. Egipteanul a lovit bara în minutul 90+5, cu un șut ușor deviat de Pickford! 

Cu punctul obținut astăzi, Everton ajunge la un total de 4 și ocupă locul 14. Liverpool, cu 9 puncte, urcă pe 5.

FINAL » Everton - Liverpool 0-0

Echipele de start la Everton - Liverpool:

Everton (4-3-3): Pickford - Patterson, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Davies, Onana, Iwobi - Maupay, Gray, Gordon 
Rezerve: Begovic - Allan, Coleman, Gueye, Keane, McNeil, Mills, Rondon, Vinagre 
Antrenor: Frank Lampard

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Tsimikas - Elliott, Fabinho, Carvalho - Salah, Nunez, Diaz 
Rezerve: Adrian - Arthur, Bajcetic, Jota, Firmino, Matip, Milner, Phillips, Robertson 
Antrenor: Jurgen Klopp

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.