Liga 1

CFR Cluj se laudă că a găsit un fotbalist peste Tavi Popescu: „Niciun român de 19 ani nu e la nivelul lui”

Yeboah, numărul 15, în stânga imaginii / FOTO: facebook @CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 04 septembrie 2022

Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, consideră că niciun fotbalist român de 19 ani nu se apropie de valoarea atacantului ghanez Emmanuel Yeboah (19 ani). 

Emmanuel Yeboah este surpriza lui Dan Petrescu din acest debut de sezon. Recunoscut pentru faptul că preferă fotbaliștii cu experiență, antrenorul campioanei l-a încercat pe ghanez în meciurile de pregătire, apoi l-a introdus treptat în echipa de start a „feroviarilor”.

Cristi Balaj pariază pe Emmanuel Yeboah

„Din păcate, nu există niciun român care să fie la 19 ani la nivelul lui Yeboah. Yeboah, din punctul meu de vedere, are calități mult mai mari decât le-a avut Traore (n.r Lacina Traore). Nu spun doar eu, spun cei care l-au cunoscut pe Traore și îl cunosc și pe Yeboah”, a spus Cristi Balaj, la Pro Arena.

  • Lacina Traore este al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului CFR Cluj. În 2011 era cumpărat de Kuban cu 6 milioane de euro.

Yeboah a bifat deja 10 prezențe în actuala stagiune. A marcat două goluri în Superligă, în victoriile 2-0 cu Chindia și 4-0 cu Voluntari. Petrescu l-a trimis din primul minut în 4 partide!

Yeboah, pariul lui Cristi Balaj / FOTO: Imago

Yeboah, peste Tavi Popescu și Rareș Ilie în viziunea clujenilor

Cotat la doar 25.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, Yeboah este văzut de Balaj peste toți fotbaliștii de 19 ani din fotbalul românesc. În această categorie intră mai mulți fotbaliști români promițători: Octavian Popescu, „perla” celor de la FCSB, Rareș Ilie, de la Nice sau Ștefan Baiaram, de la Universitatea Craiova. 

Mărire de salariu pentru Yeboah la CFR Cluj, după evoluțiile excelente din acest sezon

Yeboah a fost descoperit de Răzvan Zamfir la o selecție în Ghana. Juca pentru divizionara secundă Young Apostles, iar campioana i-a oferit un contract în decembrie 2021.

„A venit tot iarna, ca și Traore. Era mai greu să se acomodeze, de la căldură la minus 10 grade. E aceeași rețetă ca în cazul lui Lacina Traore. Căutăm talente în acea zonă și încercăm să-i pregătim 5-6 luni, un an, pentru prima echipă”, sună strategia ardelenilor.

Evoluțiile sale au determinat însă conducerea clubului să-i pregătească un contract mult mai bun, în jur de 6.000 de euro.

VIDEO Momentul șocant care i-a marcat cariera lui Cristi Balaj: „Mama, săraca, uda grădina plângând la 4 dimineața după jignirile acestui om”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.