Formula 1

„Mi-ați tras-o, habar n-aveți cât de nervos sunt!” » Lewis Hamilton a răbufnit pe radio, în timpul cursei din Zandvoort

Lewis Hamilton // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 04 septembrie 2022

Lewis Hamilton (37 de ani) a încheiat Marele Premiu olandez din Formula 1, de la Zandvoort, pe locul 4, deși a condus cursa spre final. Extrem de nervos pe deciziile strategilor Mercedes, a răbufnit pe canalul radio: „Mi-ați tras-o, sunt atât de nervos!”

Turul 56 al cursei de pe circuitul Zandvoort. Directorul de cursă a dictat intervenția Safety Car-ului, după ce Valtteri Bottas oprise monopostul pe pistă, pe linia de start.

Verstappen, lider până atunci, a ales să profite de Safety Car și a intrat la boxe pentru ca monopostul să-i fie echipat cu pneuri soft.

Asta i-a oferit oportunitatea lui Lewis Hamilton să preia șefia cursei, în condițiile în care Mercedes nu l-a chemat pe septuplul campion mondial la boxe, să schimbe pneurile la rândul său. Dar coechipierul său, George Russell, a intrat la boxe, după ce a cerut el însuși acest lucru. Russell a primit pneurile soft, și a revenit al treilea pe circuit.

Lewis Hamilton a răbufnit în timpul cursei din Zandvoort: „Mi-ați tras-o!”

La reluarea cursei după ieșirea Safety Car-ului, Verstappen, cu pneuri proaspete, l-a depășit imediat pe Hamilton, în condițiile în care monopostul lui Lewis avea pneuri medii deja uzate.

În următoarele tururi, Hamilton a fost depășit și de Russell și Leclerc.

Extrem de nervos că n-a fost chemat la boxe la rândul său, Hamilton a răbufnit pe radio: „A fost cea mai mare greșeală! Nu pot să cred că mi-ați tras-o, nu vă pot spune cât de nervos sunt!”.

Lewis Hamilton, după cursa de Formula 1 din Țările de Jos: „Mi-am pierdut cumpătul”

Hamilton a încheiat cursa al patrulea, dar la final și-a machiat discursul: „Speram să obținem locurile 1 și 2 astăzi, mai ales că nu am mai avut o victorie de mult. Eram pe punctul de a ceda. 

Vreau să prezint scuze echipei. Nici nu-mi amintesc ce am spus, mi-am pierdut cumpătul pentru o secundă. Cred că sunt conștienți că este vorba doar despre pasiunea mea”.

Fără Safety Car, cred că am fi luptat pentru victorie spre final, cu strategia cu o singură oprire la boxe. Sunt multe lucruri bune de luat din acest weekend. Mașina a funcționat, în sfârșit. Dacă va fi așa și cursele viitoare, vom obține acea victorie!

- Lewis Hamilton, Mercedes

Cu cele 12 puncte obținute astăzi, Hamilton a ajuns la un total de 158 în clasamentul general al piloților. Este al șaselea per total.

Mai multe din Formula 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.