Liga 1

Rădoi, șah la „Rege” » CSU Craiova, revenire de senzație cu Farul în cel mai spectaculos meci al sezonului!

+10 Foto
CS Universitatea Craiova Craiova a învins-o pe Farul, scor 4-3, în ultimul meci al etapei #9 din SuperLigă.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 05 septembrie 2022

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Farul, scor 4-3, în ultimul meci al etapei #9 din SuperLigă.

Ce thriller la Severin! Este duelul din acest campionat cu cele mai multe goluri, tocmai l-a depășit pe cel din etapa #3, CFR Cluj - CS Mioveni 4-2.

Universitatea Craiova - Farul 4-3: Rădoi, șah la „Rege”

Farul a deschis balul în secunda 72. Vlad Morar a profitat de gafa lui Bancu și l-a învins pe Lazar cu un șut în diagonală trimis de la 16 metri ('2). Oltenii au egalat la mijlocul primului act, când Markovic a semnat o acțiune individuală superbă. L-a fentat pe Mihai Popescu și a înscris la colțul lung cu o execuție de manual, la firul ierbii ('26). 

Apoi, a intrat în scenă Gabi Torje. Mai întâi, în minutul 33, fostul jucător de la Dinamo și-a adus echipa în avantaj cu o „scăriță” de efect peste Lazar. 8 minute mai târziu, extrema dreaptă în vârstă de 32 de ani a „recidivat” cu o altă execuție lobată, de această dată de la 20 de metri, care l-a prins pe picior greșit pe portarul gazdelor. 

Ultimul cuvânt al primei reprize l-a avut Andrei Ivan ('44). Nouarul alb-albaștrilor a redus din ecart cu un trasor deviat din colțul careului.

Reușita lui Ivan avea să aibă un rol determinant în soarta meciului. Oltenii au profitat de avantajul moral și au tranșat partida în repriza secundă. Cu ajutorul lui Mihai Aioani

Markovic a primit o pasă superbă de la Vătăjelu, a profitat de stângăcia lui Larie și a egalat la 3 după o finalizare la „scurt”, printre picioarele lui Aioani ('66). Gol care i se poate imputa goalkeeperului aflat și în vizorul echipei naționale. 

Ulterior, Aioani a comis-o și mai rău. În încercarea de a respinge centrarea venită din fază fixă via Dan Nistor, el și-a deviat mingea în proprie poartă și a consemnat scorul final al partidei, 4-3 pentru CSU Craiova.

5.800 de spectatoriau asistat la meciul dintre CSU Craiova și Farul

Clasamentul actualizat din SuperLigă

Farul suferă primul eșec al sezonului și ratează șansa să o egaleze pe Rapid, care este acum lider solitar. CS Universitatea Craiova urcă momentan pe 5.

FINAL. Universitatea Craiova - Farul 4-3

Universitatea Craiova - Farul. Echipele de start

Universitatea Craiova (3-4-3): Lazar - Martic, Găman, Mitrea - Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Bancu - Vînă - Markovic, A. Ivan
Rezerve: L. Popescu - Căpățînă, Al. Mateiu, Nistor, Sala, Cîmpanu, Hanca, Danciu, Rivaldinho
Antrenor: Mirel Rădoi

Farul (4-3-3): Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, T. Băluță, Grameni - Torje, Vl. Morar, Pitu
Rezerve: Buzbuchi - Corinus, Doukoure, Casap, Borza, Sali, Moldoveanu, Andronache, L. Munteanu
Antrenor: Gică Hagi

Stadion: „Municipal” (Drobeta Turnu Severin)
Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru; A1: Bogdan Gheorghe; A2: Andrei Constantinescu; Arbitru VAR: Sorin Costreie; Arbitru AVAR: Mircea Orbuleț

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.